18. 01. 2021.
Home / Fudbal / Brusio dragulje Nigerije
488670_030418c2_if

Brusio dragulje Nigerije

Milan Šarović iz Zrenjanina, koji godinama živi u Švajcarskoj, želeo je da bude pilot, ali je umesto na nebu, leteo između stativa i izgradio oreol fudbalske legende i golmana o kojem se uvek priča.

Uvek je privlačio pažnju sportske, ali i ostale javnosti zato što je bio drugačiji, nosio je omiljeni crni dres sa belom kragnom, visok i stasit, ljubimac ženske populacije, koja je ludela za njim.

I dan-danas, mnogo godina nakon uspešne sportske karijere, u zrenjaninskom Proleteru i zagrebačkom Dinamu, pravi gospodin, Švajcarac iz Ciriha, ali s većim delom duše u rodnom Lazarevu, malom selu nadomak Zrenjanina.

– Uživam u radu sa mladim ljudima, pedagoški pristup i svakodnevno saživljavanje sa svim njihovim nedaćama, problemima i nedoumicama je prava stvar koja me potpuno ispunjava i zaista imam energiju, bez obzira na moje godine, jer sam zagazio u sedmu deceniju života – dodaje Milan, koji je i sada, kao i uvek svojim Lazarevčanima i lokalnom klubi, doneo paket fudbalske opreme.

Legendarni fudbalski stručnjak Bora Milutinović osetio je pre svega sjajan ljudski kvalitet gospodina Šarovića, kako ga je zvao, i pozvao ga sa svog saradnika, a zajedno su uspešno predvodili reprezentaciju Nigerije, koja je tada učestvovala na svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Pročitajte još

eze sahtjor

Vinsent Eze potpisao ugovor sa Sahtjorom iz Soligorska

Vinsent Eze je novi igrač beloruskog šampiona Šahtjora iz Soligorska. Nigerijski igrač je potpisao ugovor ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>