06. 04. 2020.
Home / Ostali sportovi / ”Zlatni delfini” 14. marta ponovo u Zrenjaninu
Detalj sa meča Srbija-Australija, u Zrenjaninu, 31. marta 2016. godine
Detalj sa meča Srbija-Australija, u Zrenjaninu, 31. marta 2016. godine

”Zlatni delfini” 14. marta ponovo u Zrenjaninu

Naši “zlatni delfini”, vaterpolo reprezentacija Srbije, ponovo će gostovati u Zrenjaninu 14. marta, kada će na Gradskom bazenu odigrati utakmicu 5. kola Svetske lige – evropske grupe A sa selekcijom Nemačke.

Pripreme za organizaciju tog meča su u toku, očekuje se novi spektakl na zrenjaninskom plivalištu, pune tribine i još jedna dobra prilika da se Grad Zrenjanin dokaže u ulozi uspešnog domaćina značajnih sportskih događaja.

Biće to drugi nastup najtrofejnije srpske sportske selekcije u našem gradu u roku od godinu dana, nakon što je 31. marta 2016. godine odigran meč Srbija – Australija. Tada je, uz odličnu organizaciju, meču prisustvovalo oko 700 gledalaca, što je maksimalni kapacitet gledališta na bazenu. Naša reprezentacija slavila je u tom meču ubedljivim rezultatom 19:6.

Sada našu reprezentaciju očekuje zvaničan nastup, u takmičenju u kom je Srbija branilac titule. Ovogodišnju sezonu u Svetskoj ligi naši vaterpolisti su počeli onako kako dolikuje šampionima – sa četiri pobede. Određene su i sudije meča u Zrenjaninu, pravdu će deliti Francuz Alban David i Grk Konstantinos Kiranis. Tačan početak meča još nije određen, ali će se sigurno igrati u večernjim časovima.

Zrenjanin je, potom, u septembru bio domaćin i međunarodnog vaterpolo turnira na kom su, podsećamo, između ostalih nastupili i reprezentacija Irana i vaterpolo klub “Adelaida Džets” iz Australije. Takođe, na zrenjaninskom bazenu svoje utakmice u aktuelnoj sezoni Regionalne vaterpolo lige igra beogradska “Crvena Zvezda”. Tako su zrenjaninski ljubitelji vaterpola u prilici da, osim reprezentativnog, prate i kvalitetan klupski vaterpolo, i vide na delu klubove poput splitskog Poška, zagrebačkog Medvešćaka, kotorskog Primorca, Solarisa iz Šibenika i ostalih nekadašnjih istaknutih jugoslovenskih ekipa.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5118/”Zlatni-delfini”-14–marta-ponovo-u-Zrenjaninu

Pročitajte još

FB_IMG_1585901750826

REPREZENTATIVKA ANJA VREDNI VOLONTER

Talentovana karatiskinja i reprezentativka Srbije, Anja Milovanović, članica Karate kluba Zrenjanin, treninge je uspešno zamenila ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>