18. 01. 2021.
Home / Košarka / PAVLE CVETINOVIĆ VELIKA NADA SRPSKE KOŠARKE SA 19 GODINA JEDAN OD NAJBOLJIH KOŠARKAŠA SLOVENAČKE LIGE
Pavle 1 naslovna

PAVLE CVETINOVIĆ VELIKA NADA SRPSKE KOŠARKE SA 19 GODINA JEDAN OD NAJBOLJIH KOŠARKAŠA SLOVENAČKE LIGE

Devetnaestogodišnjak koji je kao junior Crvene zvezde 2014. godine osvojio Evroligu, Pavle Cvetinović, danas blista u redovima slovenačke ekipe Elektra i po svim parametrima i statistikama, jedan je od najboljih igrača lige.

Rođen u Boru, gde je i počeo da trenira košarku, Pavle, sa visinom 213 cm, kao klasični centar, bez ikakvih problema može da igra i na poziciji krila, afirmaciju je stekao igrajući za Nibak iz Niša, a nakon juniorskog tima Crvene zvezde i kratkog vremena u Metalcu iz Valjeva, sada je okosnica slovenačke ekipe.

Pavle 2

– Dve godine sam proveo u ekipi Crvene Zvezde, pobedom nad Realom u finalu, osvojili smo u Evroligu. Sve je zaista izgledalo kao u bajci, ali ja sam nakon toga želeo da profesionalnu karijeru nastavim u Metalcu iz Valjeva, klubu koji je tada igrao ABA ligu. Iako sam najavljen kao veliko pojačanje, stvari u Metalcu se nisu odvijale onako kako sam želeo i zbog loših uslova odlučio sam da prekinem sadadnju sa tim klubom – naglasio je Pavle Cvetinović.

– U saradnji sa legendom naše košarke, gospodinom Mirkom Milićevićem, nekadašnjim igračem Cibone i Crvene zvezde i po njegovoj preporuci , odlučio sam se za Sloveniju i ekipu Elektra, mada sam kratko vreme bio u španskoj Gran Kanariji.Bilo je još ponuda od nekih španskih klubova, zatim iz Italije, Grčke i Slovenije, a li u dogovoru sa mojim agentom, gospodinom Mirkom, odlučio sam da ove godine igram u Sloveniji ,u ekipi koja je dvadeset godina bila prvoligaš..Slažem se da je liga nešto slabija, ali posrećilo mi se, igram zaista dobro i eto sa 19 godina poneo sam epitet jednog od najboljih košarkaša lige.

Pavle 6

– Na polusezoni bio sam u TOP 3 najbolja igrača lige, sa prosekom od 20 poena po utakmici.. Drugi deo sezone, dolaskom novih igrača, statistika mi je bila nešto slabija, ali ostao sam i dalje na vrhu..

– Naravno da pohvale stručnjaka prijaju, ali ne zanosim se previše bombastičnim naslovima i silnim projekcijama za budućnost. Bitno mi je da igram dobro i da bez obzira na visinu i konstituciju klasične “petice”, bez problema igram i na pozicijama krila i krilnog centra. Osim dresa reprezentacije, svakako bih, kao i svaki mladi košarkaš, voleo da zaigram u nekom poznatom evroligaškom klubu i sa njim, kao senior osvojim titulu najbolje ekipe u Evropi.

Pavle 7

– Slušam savete svog agenta koji je takođe veoma zadovoljan kako se odvija naša saradnja, a za narednu sezonu Mirko je u pregovorima sa nekim agentima iz Amerike, pa videćemo…

Da li to znači mogućnost da dobijemo novog Jokića u NBA ?

– Nisam ništa rekao…Spomenuo sam jedino ono što znam, a to su kontakti mog agenta, gospodina Milićevića…Moje je da vredno treniram, radim i spremam se za iskušenja koja me očekuju – ostao je zagonetan do kraja Pavle Cvetinović, nada srpske košarke i jedan od najboljih igrača slovenačke lige.

Pročitajte još

IMG_20210116_224334_861

SVETAC PLESAO NA SNEGU…

Sveti Đorđe – Vrbas 80 : 57 ( 23:11, 13:9, 20:18, 25:19 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>