25. 06. 2022.
Home / Ostali sportovi / PRIZNANjE “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ” URUČENO SIMI SALAPURI
kapetan-misa-anastasijevic-final

PRIZNANjE “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ” URUČENO SIMI SALAPURI

Na današnjoj svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” dodeljeno je priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” generalnom sekretaru Sportskog saveza grada Zrenjanina Simi Salapuri za afirmaciju sporta u Zrenjaninu i Banatu.

Ova nagrada predstavlja svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva u okviru projekta “Put ka vrhu” koji je nastao je pre 16 godina, a čija je uloga afirmacija privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije.
Priznanje je za region srednjobanatskog okruga dodeljeno za 23 privredna i društvena subjekta sa područja koje pokriva Regionalna privredna komora Zrenjanin, a koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu. Odluku o dodeli priznanja doneo je žiri, kojim predsedava prof. Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu.

Nosioci projekta su “Media Invent”, Univerzitet u Novom Sadu i Privredne komore Srbije, a ustanovljeno priznanje – Plaketa i Zlatnik sa likom Kapetana Miše, umetničko je delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.
Ovogodišnji dobitnici priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” su Gradonačelnik Zrenjanina, g-din Čedomir Janjić, za unapređenje lokalne samouprave, Opština Žitište, predsednik Mitar Vučurević, za društvenu odgovornost i zaštitu standarda najugroženijih građana, Borislav Umićević, vlasnik firme “UM-ING“ Zrenjanin – najbolji preduzetnik u Regionu, Irena Živković, direktorka Regionanog centra za razvoj Banata – Naj žena u biznisu, kao i Milojko Erić , vlasnik AD “Banatski Despotovac” – Najuspešniji menadžer u poljoprivredi.
Nagrađeni su i javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin – Za kvalitet usluga, ALMEX-Pogon za preradu kukuruza IPOK – Najbolja investicija, Zrenjaninska gimnazija,direktor prof.Milan Radaković – za 170 godina tradicije i vrhunske rezultate u obrazovanju mladih, Aviv park Zrenjanin – Za poslovnost i tržišnu pozicioniranost, Konzul d.o.o- Silos Zrenjanin – Za doprinos unapređenju u agrara u Banatu.

kapetan-misa-2017-2

Priznanje je uručeno i Vladimiru Kovaču, predsedniku Izvršnog odbora Zrenjaninskog IKT Klastera – Za afirmaciju IKT-industrije u Zrenjaninu, Magus Internacional Zrenjanin, direktoru Slađanu Nikiću – Najbolji partner, Opšta Bolnica “”Đorđe Joanović ” – Služba za ginekologiju i akušerstvo – Za unapređenje zdravlja i brigu o natalitetu, kao i Snežani Oluški-Vlačić, direkorki Osnovne i srednje škole “9. maj” Zrenjanin – Za posvećenost u radu u oblasti socijalne inkluzije.Takođe, ovo priznanje pripalo je i Udruženju poljoprivrednika “Carska Bašta” – Za poslovnu viziju, Kompaniji “Vinex etil“ d.o.o. Lukićevo-Zrenjanin – Za primenu evropskih standarda u poslovanju, Narodnoj bibloteci “Đura Jakšić” Srpska Crnja – Za projekte kulturnog stvaralaštva u Regionu, KUD ” Pionir” Zrenjanin, predsedniku Radovanu -Rači Moldovanu, Za afirmaciju amaterizma i negovanje kulturno-istorijske baštine naroda Vojvodine, Urošu Milojeviću, predsedniku Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine u Banatu – Za negovanje tradicije i mostove saradnje Vojvodine i Hercegovine, Restoran-kafe ” Renesansa” nagrađen je za kvalitetnu prezentaciju ugostiteljsko-turističke ponude Zrenjanina i Banata, Savez invalida rada Grada Zrenjanina za humanizam i nesebičan rad na podizanju društvenog standarda, dok je Branko Veselinović, novinar i voditelj RTS nagrađen za negovanje lepe reči i kulturu komunikacije.
U ime nagrađenih zahvalila se Irena Živković.

kapetan-misa-2017-3

Pročitajte još

received_1460244281094135

BANATSKI ŠOR TREBINJEM TREŠTI…

Veliki Banatski šor na trgu Jovana Dučića, u hladu stoletnih platana, oduševio je, ljubazne domaćine, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>