04. 06. 2020.
Home / Intervju / ZRENJANINAC VLADIMIR BALAŠEV, NEKADAŠNJI SPORTISTA , KOŠARKAŠ, NAKON MASTER STUDIJA, NASTAVLJA USPEŠNU POSLOVNU KARIJERU
Balašev 0 naslovna

ZRENJANINAC VLADIMIR BALAŠEV, NEKADAŠNJI SPORTISTA , KOŠARKAŠ, NAKON MASTER STUDIJA, NASTAVLJA USPEŠNU POSLOVNU KARIJERU

Sa imidžom “dobrog momka iz kraja” uvek vedar, ljubazan i nasmejan, Zrenjaninac Vladimir Balašev, nekadašnji košarkaš, nastavio je u poslovnom svetu, tamo gde je u sportu zastao…

– To je dobra reč, zastao, jer kad se jednom zadesiš u sportu, kao aktivni deo njega, nikada ne možeš bez njega…Košarka je moja velika ljubav i bez obzira što sam rano prestao da je aktivno igram, pratim sva dešavanja i kad god mi to obaveze na poslu dozvole, obožavam da pogledam utakmicu Proletera, mog matičnog kluba u kojem sam naučio prve košarkaške korake – uz osmeh započinje priču Vladimir.

– Naravno da sam prošao sve mladje selekcije u Proleteru, u jendom trenutku sam kao junior, igrao Juniorsku ligu i istovremeno sa mladim timom Proletera Drugu srpsku ligu, a kao još golobradi klinac, imao sam tu čast da osetim i barut takmičenja u seniorskoj košarci, Proleter je tada igrao Prvu B ligu, a tim je vodio Dragan Gagi Nikolić, sadašnji trener makedonskog ABA ligaša Karpoš Sokoli.

Balašev 3

Kao i kod većine mladih igrača, javila se dilema, nastaviti sa aktivnim igranjem I posvetiti se potpuno košarci ili upisati fakultet i posvetiti se obavezama učenja i svakodnevnih predavanja?

– Upravo tako…Moja odluka prevagnula je na ovu drugu stranu, s tim što se nikada nisam pomirio sa činjenicom da neću aktivno igrati košarku.Baš zato, nekakav kontinuitet u košarkaškoj karijeri nastavljam kroz bavljenje sportom na Univerzitetu. Na drugoj godini fakulteta za Informatiku i računarstvo, na Univerzitetu Singidunum, prijavljujem se za košarkasku ekipu Univerziteta, gde sam izabran u konkurenciji od tridesetak mladih košarkaša.

– Na trećoj godini, studentski parlament me je za koordinatora za sport na Univerzitetu Singidunum i sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio ovaj izazov. Bio sam zadužen za kompletan sport na Univerzitetu, ekipe u ženskoj i muškoj košarci, ali i odbojci, rukometu, futsalu, kao i u pojedinačnim sportovima kao što su tenis, stoni tenis, plivanje…

– Organizovao sam učešće ekipa u ligama USSB-a, kao i putovanja dva puta godišnje na studentske turnire širom Evrope. Išli smo u Pariz, Solun, Ibicu, Krakov, Istambul, Valensiju, Madrid… Osvojili smo i ostvarili zapažene rezultate na mnogim od tih turnira, što nam je donelo profesionalnu, ali i moralnu satisfakciju, a meni lično stipendiju Univerziteta ,koja mi je omogućila da nastavim svoje dalje usavršavanje.

– Pri upisu na master studije, prijavio sam se na konkurs za posao u modnoj kući MONA, što je podrazumevalo napuštanje sportske karijere. Ali ono što svakako ostaje, su vrednosti, lekcije I iskustva koje sam stekao baveći se sportom – nastavlja priču Vladimir Balašev, napominjući da obožava da vikendom, kada slobodno vreme provodi u rodnom gradu, pogleda utakmicu Proletera.

Balašev 8

– Trenutno radim u IT sektoru modne kuće MONA i zadužen sam za održavanje mreže i sistema u centrali kao i u maloprodajnim objektima uspešnog srpskog modnog brenda, širom zemlje, ali i u inostranstvu.

– Imao sam čast da predstavljam Republiku Srbiju i kompaniju MONA u kojoj radim godinu dana, na festivalu kulturnog nasleđa šeika Zajeda koji se održao u Abu Dabiju, krajem prošle godine. Pod pokroviteljstvom Predsedništva republike Srbije I Privredne komore Srbije, a u organizaciji Kalifa fondacije. Festival je trajao skoro dva meseca, a učesnici su dolazili sa svih krajeva sveta. Moram priznati da je velika privilegija videti i biti prisutan na mestu gde se toliko različitih kultura i vera prepliću. Ova vrsta prezentacije zemlje iz koje dolazim, kompanije za koju radim, donela mi je veliko, kako poslovno, tako i životno iskustvo, jer sam imao jedinstvenu priliku da se upoznam i sarađujem sa ljudima koji dolaze iz zemalja različitih kultura.

Balašev 9

– Takođe, moram napomenuti da smo uz veliku pomoć srpske ambasade u UAE uspeli da prezentujemo naše proizvode, tj. modni brend, širom UAE. Održali smo veliki broj konstruktivnih razgovora i očekujemo kulminaciju ovih poslovnih aktivnosti u narednim mesecima, tako da se nadam da će u skorijoj budućnosti, tržište UAE biti bogatije za najpoznatiji srpski modni brend.

– Na kraju bih, uz veliki pozdrav svim sportistima grada Zrenjanina i okoline, pozdravio i sve čitaoce portala Sportinfo, koji pratim od prvog dana njegovog postojanja i poželeo svima uspešnu srećnu 2017 godinu – dodao je na kraju Vladimir Balašev.

Pročitajte još

asmir_kajevic1

Intervju sa Asmirom Kajevićem, najava meča četvrtfinala Kupa protiv Radničkog

Kad je žreb za četvrtfinale Kupa Srbije spojio Čukarički i Radnički iz Niša, jasno je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>