20. 05. 2019.
Home / Košarka / KOŠARKAŠI PROLETERA ZABELEŽILI PRVI TRIJUMF U 2017. GODINI
prole-1

KOŠARKAŠI PROLETERA ZABELEŽILI PRVI TRIJUMF U 2017. GODINI

Proleter – Beko 96 : 90

Jeste da je bila prijateljska, kontrolna utakmica, ali se pobedi „u zube ne gleda“ naročito zato što je prva izvojevana u Novoj 2017. godini.Savladana je ekipa Beka, koja se takmiči u Srpskoj ligi, a sinoć je u sali zrenjaninske Gimnazije bila dostojan rival Proleteru, koji u subotu nastavlja prvenstvenu bitku i u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, dočekuje ekipu Pirota.

prole-3

– Rezultat u ovoj utakmici bio je potpuno u drugom planu, ali eto, na kraju lepo je što smo zabeležili prvu pobedu u Novoj godini.Zahvalni smo našim sportskim prijateljima, koji su i pored vrlo teških vremenskih uslova i snega na putu, ispoštovali dogovor i došli da odigramo utakmicu, koja je za nas izuzetno bitna, jer nas već u subotu očekuje veliko iskušenje i utakmica sa Pirotom, koji nas je pobedio u prvom kolu prvenstva.Cilj je ostvaren, igrači su se i pored hladne sale, rastrčali, uhvatili smo ritam, proigrali neke akcije i to je to – naglasio je Miroslav Kovačević, koji je u tandemu sa kolegom Željkom Stajićem, predvodio ekipu u odsustvu prvog trenera Slobodana Srezoskog, koji je zbog bolesti, izostao.

prole-2

– Koliko su vremenski uslovi teški, govori i podatak da naš igrač Marko Dugošija nije mogao da se probije iz Starih Banovaca, pa smo igrali bez njega, a Slobodan Lalić i Dejan Burić, su se svojim automobilima iz Beograda, kroz sneg probijali do Zrenjanina i stigli neposredno pred početak utakmice, koju su počeli praktično bez zagrevanja.Svaka im čast, pravi su profesionalci i znaju svoje obaveze, a naravno da smo zahvalni i sportskim prijateljima iz ekipe Beko i Marku Marinkovu, treneru ženske ekipe Proletera 023, koji nam je ljubazno ustupio semafor, tako da je utakmica u zrenjaninskoj Gimnaziji igrana u regularnim uslovima – dopunio je svog kolegu, Željko Stajić.

Košarkaši Proletera, zbog zauzetosti Kristalne dvorane u kojoj se odigravaju utakmice tradicionalnog zimskog turnira u malom fudbalu, do subote treniraće u zrenjaninskoj Gimnaziji i pripremati se za utakmicu nastavka prvenstva sa ekipom Pirota, koja se igra u subotu 14. januara.

Pročitajte još

IMG-a295c738eb9511741cc96c1631458057-V

MARE CARE, IGRAJ I POBEDI…

Od petka 17. do nedelje 19. maja u Vitoriji, u Španiji održava se F4 evrolige, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>