11. 12. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / Informacija o doceku Nove godine 13. januara

Informacija o doceku Nove godine 13. januara

Tamburaši i trubači za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, “Srpske Nove godine”, biće i ovog 13. januara organizovan na zrenjaninskom Trgu slobode. Na velikoj bini postavljenoj ispred Gradske kuće nastupiće pet tamburaških sastava, a u ponoć i trubački orkestar Miroslava Stankovića.

Veče će, već posle 20 časova, otvoriti melenački “Melemi”, a nakon njih sviraće “Veseli tamburaši” iz Novog Miloševa. U nastavku programa predviđen je nastup tamburaša Građansko-kulturnog društva “Obzorja na Tisi” iz Novog Bečeja, a potom i vokalno-instrumentalnog sastava “Ego” iz Zrenjanina. U Novu godinu prisutne će uvesti zvuci trubača i neizostavni vatromet.

Na Trgu slobode biće postavljene i kućice u kojima će se posetiocima deliti kuvano vino, čaj i medenjaci. U prilog idu i prognoze meteorologa da će u petak temperatura biti “u plusu”, pa organizatori dočeka, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada, pozivaju naše sugrađane da u petak, 13. januara dođu na trg u što većem broju i u dobrom raspoloženju dočekaju ovu tradicionalnu Novu godinu.

Pročitajte još

Mlekoprodukt_1

ZRENJANINSKOM “MLEKOPRODUKTU” PRIZNANJE PRIVREDNE KOMORE SRBIJE

Zrenjaninska kompanija “Mlekoprodukt” dobitnik je nagrade Privredne komore Srbije za 2019. godinu, za ostvarene rezultate ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>