21. 10. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Proslava Badnje večeri
02

Proslava Badnje večeri

Mir, ljubav, sloga, vera, istina i oprost – osnovne su poruke najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića.

Paljenje badnjaka, tradicionalno 6. januara uoči Božića, tokom poslepodneva i večeri, okupilo je u zrenjaninskim hramovima, portama i na platoima ispred mesnih zajednica, brojne hrišćanske vernike i građane. Badnjaci su paljeni, u prisustvu meštana, i u svim naseljenim mestima. Poštujući tradiciju, i zrenjaninske mesne zajednice “Veljko Vlahović” na Bagljašu, “Gradnulica” i “Dolja-Crni Šor” obeležile su Badnje veče, u prisustvu velikog broja stanovnika tih delova grada i nesebičnu pomoć kompanije GOMEX.

U porti hrama Vaznesenja Gospoda Isusa Hrista u zrenjaninskom naselju Bagljaš, paljenju Badnjaka prisustvovali su predstavnici naše kompanije i lokalne samouprave. Na unapred pripremljenu vatru spušten je badnjak, a nakon toga usledio je prigodan program. Inače, narodna verovanja kažu – ukoliko se na Badnje veče nakupi dosta pepela na badnjaku koji gori na ognjištu, zima će biti jaka sa dosta snega, a ako varnice iz badnjaka iskaču same iako niko ne “džara” po vatri, veruje se da će biti dosta meda.

03

Pročitajte još

FB_IMG_1603217889120

AUTO ŠKOLA ABC

Zahvaljujući našoj dostupnosti i spremnosti da Vam uvek izađemo u susret, ubeđeni smo da ćete ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>