18. 01. 2021.
Home / Ostali sportovi / FRANCUZ STAR 105 GODINA VOZIO BICIKLISTIČKU TRKU ZA ISTORIJU
foto: EPA
foto: EPA

FRANCUZ STAR 105 GODINA VOZIO BICIKLISTIČKU TRKU ZA ISTORIJU

Robert Marchand (105) najstariji je biciklista na svetu, koji je vozio velodromom. Ovaj veseli I ćivahni starkelja, postavio je novi rekord u svojoj kategoriji (stariji od 105 godina), pošto je za jedan sat prešao udaljenost od 22,52 kilometra na stazi u blizini Pariza.

Ovim ipak nije uspeo da nadmaši vlastiti rekord iz 2014. godine kada je za sat prešao 26,92 kilometra u kategoriji takmičara starijih od stotinu godina.

– Mogao sam i bolje – istakao je posle trke…
– Noge me nisu bolele, ali ruke jesu zbog reumatizma – dodao je Robert Marchand, naglašavajući da je i pored činjenice da u trci na Veledromu nije imao šanse da sruši rekord, veoma zadovoljan zbog svega, a pre svega što je uopšte učestvovao.

– Nisam više u tako dobroj formi kao pre nekoliko godina.. Ali nisam ovde da bih postao šampion. Ovde sam da bih dokazao kako se i sa 105 godina može voziti bicikl i uživati u vožnji i zdravom načinu života.

Pročitajte još

trs

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

12 saveta za trčanje po zimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>