06. 02. 2023.
Home / Ostali sportovi / SPORTSKI SAVEZ GRADA ZRENJANINA DOBITNIK SPARTAKOVE NAGRADE
spartak-grupna-5

SPORTSKI SAVEZ GRADA ZRENJANINA DOBITNIK SPARTAKOVE NAGRADE

Najveće priznanje u oblasti sporta u AP Vojvodini, nagrada „Jovan Mikić Spartak“, dodeljena je juče u svečanom amfiteatru Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina“.

To je bila 49. Dodela ove prestižne Nagrade u organizaciji Sportskog Saveza Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na samoj svečanosti, pozdravne govore održali su Boba Sibinkić, predsednik Upravnog odbora SSV i Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara za oblast sporta.  Spartakova nagrada, u 11 kategorija za koje se dodeljuje, pripala je i Sportskom savezu Grada Zrenjanina.

  • Sportske manifestacije, razne aktivnosti i akcije koje Sportski savez Grada Zrenjanina realizovao u 2016. godini imaju  posebnu važnost i značaj, a priznanja koja se dodeljuju daju puni smisao tome. Velika je čast biti među ovogodišnjim laureatima i jedan od 85 dobitnika Sparatkove nagrade iz Zrenjanina. Naravno, to je i obaveza da u narednom periodu radimo još bolje. Zahvalio bih se Gradu Zrenjaninu, sportskim organizacijama i sportskim radnicima, stručnim službama i organima Sportskog saveza Grada Zrenjanina koji su umnogome doprineli dobijanju ovog priznanja, rekao je Simo Salapura, gensek Sportskog saveza Grada Zrenjanina.

Nagrada „Jovan Mikić Spartak“ ustanovljena je 1967. Godine kao najveće sportsko priznanje u AP Vojvodini.

Među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja je i član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom „Olimp“, Laslo Šuranji, koji je zahvaljući osvajaću čak dve medalje sa paraolimpijade u Riju, zaslužio eptitet najboljeg u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Za svoj dosadašnji rad, i doprinos razvoju sporta, kako na lokalnom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou, zrenjaninski sportski savez je više puta nagrađivan. Savez je dobitnik Majske nagrade, Povelje „Kapetan Miša Anastasijević“, kao  i nagrade grada Zrenjanina.

Pročitajte još

image_6483441

ZLATNA DUNJA NA KROVU EVROPE

Dunja Rajić, reprezentativka Srbije i karatiskinja Zadrugara iz Lazareva, među hiljadu 114 takmičara iz 48 ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>