16. 04. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / Promocija knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“
patrijarh_p2

Promocija knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 21. decembra 2016. godine, u 19 časova biće održana promocija knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“ autora Đorđa Randelja, novinara, publiciste i književnika iz Novog Sada.

Na promociji će pored autora govoriti i Mirjana Vladisavljev, urednica na novosadskoj televiziji Kanal 9.

Knjiga, koju je objavila novosadska izdavačka kuća „Prometej“, omogućava čitaocima uvid u način razmišljanja i vrednosti za koje se zalagao čovek koji predstavlja jedan od svetlijih primera u našoj novijoj istoriji.
Patrijarh srpski Pavle bio je 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve u periodu od 1990. do 2009. godine. Kao značajna ličnost koja je ostavila izuzetno veliki trag u novijoj srpskoj istoriji, mnogim poštovaocima njegovog lika i dela ova publikacija omogućava da još detaljnije spoznaju njegovu ličnost, koju kako i sam autor knjige kaže krasi skromnost, poštenje, mudrost i pristupačnost, kao čoveka iz naroda, bez kompleksa veličine ili protokola.

O autoru:
Novosađanin, Đorđe Randelj (1954), jedan je od naših najuglednijih novinara, publicista i književnika. Novinarsku karijeru otpočeo je u Dnevniku, sarađivao je sa mnoštvom uglednih glasila, danas je urednik Kulturne redakcije u RTV Vojvodine. Autor je preko dvadeset knjiga.
Organizator je sada već kultnog festivala „Razgovori o ljubavi (prema čitanju)“ na novosadskom brodu “Zeppelin”, na kom su učestvovali najznačajniji srpski književnici. Sveštenički sin i nekadašnji student Teološkog fakulteta u Beogradu autor je i knjiga “Otkriće Biblije” (Prometej, Novi Sad, 2012) i „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“.

Ulaz je besplatan!

unnamed

Pročitajte još

PSX_20210415_100841

GEALAN PROZORI IMA IH MRAK

Gealan S 8000, klizni kombi sistem, najsavremeniji, najfunkcionalniji i najzastupljeniji…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>