08. 08. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Izložba “Moda šešira”
02

Izložba “Moda šešira”

U Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu u utorak, 15. novembra otvorena je izložba “Moda šešira” autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac.

Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja “modiskog” i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje obogaćena je predmetima iz zbirki Narodnog muzeja Zrenjanina sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira “Begej”.

img_8472

Realizaciju izložbe u Narodnom muzeju u Zrenjaninu podržala je kompanija GOMEX. Izložbu je otvorila Bojana Nićetin, rukovodilac marketinga kompanije GOMEX, podsetivši prisutne da naš prepoznatljiv slogan “Šešir nakrivi, lakše se živi” u potpunosti odgovara tematici izložbe i dodala: “Posebno nas je inspirisalo to što je postavka došla iz Šapca, grada u kojem je GOMEX prisutan u skoro istom obimu u kojem je prisutan i u Zrenjaninu. Potvrđujući visok stepen društvene odgovornosti, izložba nam se učinila kao sjajna ideja i sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu organizatora.”

Izložba “Moda šešira” rasvetljava fenomen ovog nekada neizostavnog dela odeće i odgovara na pitanja kada se šešir prvi put javlja u istoriji, prati njegovu evoluciju, predstavlja svetske kreatore i modne žurnale. Pored klasične muzejske postavke, na kojoj su izloženi modeli ženskih i muških šešira nošenih 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, na izložbi su kroz ambijentalne celine predstavljeni “modiski” salon i šeširdžijska radionica.
Izložba “Moda šešira” u Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu biće otvorena do 14. januara 2017. godine.

img_8516

Pročitajte još

FB_IMG_1596840239267

WOLF & CO….LETO JE I RASPUST, ALI….

Ova naša vikend akcija, jedna od brojnih, ciljano je usmerena ka budućnosti i onom što ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>