11. 07. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Održan Prvi zrenjaninski polumaraton
img_8084

Održan Prvi zrenjaninski polumaraton

Gotovo 600 takmičara na Prvom zrenjaninskom polumaratonu poslalo je u nedelju, 06. novembra u svet predivnu sliku grada na Begeju.

Ideja nekoliko mladih entuzijasta zrenjaninskog Atletsko-rekreativnog kluba “Petrovgrad” tako je na najlepši način prešla sa reči u delo. Oko godinu dana prošlo je od ideje za ovakvim događajem, a poslednjih 6 meseci su tekle intenzivne pripreme da bi sve proteklo kako treba.

Pozivu organizatora da pruži podršku ovom veoma značajnom sportskom događaju odazvala se i kompanija GOMEX.
Ljubitelji trčanja su došli iz cele Srbije, a internacionalni karakter polumaratonu dali su gosti iz Hrvatske, BiH, Španije i Rusije.

Tačno u 11.10h ispred Gradske kuće je dat znak za početak “Trke zadovoljstva” na 7 kilometara kao i polumaratona na 21,4 km. U polumaratonskoj trci slavio je Nenad Živković iz Kruševca vremenom 1 sat i 15 minuta, drugi je bio Igor Stanojević iz Prokuplja, dok je treći kroz cilj prošao Josip Major iz Sombora. Kod dama deonicu od 21,4 km najbrže je pretrčala Novosađanka Aleksandra Burkanović vremenom 1 sat i 29 minuta, druga je bila Zrenjaninka Biljana Bursać a treća Zorica Kulić iz Sombora.

U “Trci zadovoljstva” slavio je Aleksandar Adžić iz Beograda dok je kod dama najbrža bila Gizela Šerić iz Odžaka. Ovu manifestaciju svojim učešćem uveličali su i pripadnici Vojske Srbije, njih šesnaestoro, predvođeni brigadnim generalom Željkom Petrovićem, koji su trčali u čast svog poginulog kolege Spasoja Miloševića.

Svi koji su trčali dobili su na cilju medalje, a najboljima su pripali pehari i vredne nagrade. Među darodavcima je bila i naša kompanija, a GOMEX je nagradio učesnike “Trke zadovoljstva”. Trkači imaju samo reči hvale za organizatore i građane Zrenjanina koji su im pružali podršku tokom trajanja takmičenja.

“Svaka čast Zrenjanine, čast nam je bilo što smo učestvovali, dolazimo i naredne godine!” – poručili su takmičari.

Pročitajte još

IMG-12bf62473e8b1e5ec5d0f71bb141be46-V

WOLF & CO….JUTUTUNSKA JUHAHAHA…

U ovoj čorbi od vremena, ti budi šargarepa, ja ću biti zelen, držaćemo se za ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>