12. 04. 2021.
Home / Ostali sportovi / U nedelju polumaratonska trka – više gradskih ulica privremeno zatvoreno za saobraćaj
polumaraton_najava_4

U nedelju polumaratonska trka – više gradskih ulica privremeno zatvoreno za saobraćaj

Prvi Zrenjaninski polumaraton održava se u nedelju, 6. novembra, a zbog trke će više gradskih ulica biti privremeno zatvoreno za saobraćaj u periodu od 9 do 15 časova. Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina je najavila da će saobraćaj za vozila na javnim putevima u Zrenjaninu privremeno biti zabranjen u sledećim ulicama:

Trg slobode, odakle kreće START, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog fronta, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, pa preko Zmaj Jovine, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je i CILJ.

Start polumaratona i trke zadovoljstva je u 11 časova sa Trga slobode. Trka zadovoljstva je u dužini od 7,04 km, odnosno jedan krug u pomenutim ulicama, dok će polumaratonci istrčati tri kruga, odnosno tačno 21,120 km. Kupovinom “startnih paketa” u iznosu od 900 dinara (trka zadovoljstva), odnosno 1300 dinara (polumaraton), takmičari učestvuju u humanitarnoj akciji, a sam paket sadrži livenu unikatnu medalju, startni broj sa čipom za merenje vremena, reklamnu pamučnu majicu, poklone sponzora, okrepu na stazi i organizovan ručak. Svi koji žele mogu trčati i besplatno i uključiti se u trku pre starta, ali u tom slučaju im ne pripada “startni paket”.

polumaraton_najava_1

Povodom održavanja ove manifestacije danas je održana i pres konferencija u Gradskoj kući na kojoj su se javnosti obratili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura i predstavnici organizatora trke, atletsko-rekreativnog kluba “Petrovgrad” iz Zrenjanina – Milan Delić i Miroslav Molnar.

Organizatori saopštavaju da je za prvi Zrenjaninski polumaraton prijavljeno više od 500 takmičara, među kojima su i učesnici iz inostranstva, kao i pojedini takmičari iz naše zemlje koji spadaju među vodeće u toj atletskoj disciplini.
– Upisali smo Zrenjanin u neku mapu gradskih trka, na kojoj su 23 grada u našoj zemlji. To nam je bio cilj, jer smo usmereni na razvoj rekreativnog sporta i ulično trčanje vezano je upravo za rekreaciju – navode oni.

polumaraton_najava_3

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina naglasio je da je Grad Zrenjanin podržao ovu manifestaciju koja zahteva kompleksnu organizaciju i da očekuje da Zrenjaninski polumaraton preraste u tradicionalnu manifestaciju.
– Želja nam je da omogućimo našim sugrađanima koji vole da trče da mogu da učestvuju u trci u svom gradu, da im se priključi što više sportista iz našeg grada, ali i učesnika i gostiju iz drugih gradova i zemalja. Na naše veliko zadovoljstvo, takmičarima će se pridružiti i dvadesetak vojnika, pripadnici Prve brigade kopnene vojske, na čelu s brigadnim generalom Željkom Petrovićem. Siguran sam da ćemo svi zajedno, i učesnici i gledaoci, poslati lepu sliku iz našeg grada u nedelju – poručio je Duško Radišić.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura pozvao je naše sugrađane, posebno sportske organizacije, da se u što većem broju uključe u trku i rekao da se ova manifestacija u potpunosti uklapa u programske ciljeve i aktivnosti Sportskog saveza i u aktuelna sportska dešavanja u gradu. Pomenuo je večerašnju utakmicu u futsalu Srbija – Holandija, zatim od četvrtka Zrenjaninski gran-pri plivački miting i u nedelju, Zrenjaninski polumaraton. Naredne nedelje, kako je rekao, 8. novembra, gost Zrenjanina biće eminentni sportski stručnjak dr Vladimir Koprivica sa beogradskog Fakulteta za sport, koji će u Gradskoj kući održati stručno predavanje, dok nas 12. i 13. novembra očekuje edukativni skup “Dani atletike”.

polumaraton_najava_2
– Atletsko-rekreativni klub “Petrovgrad” je relativno mlad član našeg saveza, ali je pokazao istrajnost i ideju da se pridruži obogaćivanju sportskih sadržaja u našem gradu, posebno onih u oblasti rekreativnog bavljenja sportom. Čestitam rukovodstvu atletsko-rekreativnog kluba što su uspeli da organizaciono iznesu manifestaciju i što će ovo biti još jedna prilika za promociju Zrenjanina kao grada sportova – kazao je Salapura.

Pročitajte još

received_732950564000536

RVAČI PROLETERA KADETSKI PRVACI VOJVODINE

Na pionirskom i kadetskom Prvenstvu Vojvodine, u Subotici, kadeti Proletera iz Zrenjanina, zaposeli su šampionski ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>