27. 03. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / GOMEX na Sajmu knjiga
img_7766

GOMEX na Sajmu knjiga

Nastavljajući misiju približavanja kulturnih dešavanja Zrenjanincima, kompanija GOMEX u saradnji sa lokalnim “Klik” radijom i ove godine organizovala odlazak na Sajam knjiga u Beogradu.

Svi oni koji su pokazali znanje i tačno odgovorili na pitanja postavljena u programu radio “Klika” dobili su kao nagradu put i ulaznicu za dve osobe na jedan od najposećenijih sajamskih događaja u Srbiji.

Kao i prethodnih, i ove godine je ka Beogradu krenuo pun autobus ljubitelja pisane reči, koji su uz prigodne pakete GOMEX-a i u dobrom raspoloženju, proveli lep i sunčan subotnji dan uživajući u odličnom izboru knjiga i publikacija koje je ponudio 61. međunarodni sajam knjiga u Beogradu.

Ovogodišnji počasni gost Sajma knjiga, čiji je slogan bio “Knjigu u ruke”, bio je Iran što je iznenadilo veliki broj posetilaca ali su knjige koje su oni doneli, pogotovo prevode njihovih klasika poput Hafiza, Rumija, otišle u rekordnom roku pošto su na štandu Irana svoje prodajne punktove imale iranske kulturne institucije u Srbiji, što do sada nije bila praksa.

Ovogodišnja “Otvorena knjiga Sajma” predata je ambasadorima Nemačke, Austrije i Švajcarske koji će sledeće godine predstaviti književnost na nemačkom jeziku kao počasni gosti 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Pročitajte još

336316536_1221042071934237_1716241811766722717_n

Belvedere 023 – Najukusnije pice u Žitištu

Picerija Belvedere 023 odavno je poznata po svojim sočnim i neodoljivim picama. Ono što ih ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>