31. 03. 2020.
Home / Fudbal / Futsal meč Srbija – Holandija igra se u utorak u Zrenjaninu
futsal_srbija

Futsal meč Srbija – Holandija igra se u utorak u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin ugostiće u utorak, 1. novembra, futsal reprezentacije Srbije i Holandije, koje će odigrati prijateljsku utakmicu s početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan, a organizatori pozivaju naše sugrađane da u što većem broju dođu u “Kristalnu dvoranu” i u pravom sportskom ambijentu pruže podršku našoj selekciji pred početak novog ciklusa kvalifikacija za evropski šampionat.

Utakmicu su na današnjoj pres konferenciji održanoj u Gradskoj kući u Zrenjaninu najavili predsednik i trener KMF “SAS” Milivoj Batinica, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura i sportski novinar Nenad Jonjev, koji prati razvoj malog fudbala u našem gradu od samih njegovih začetaka. On je podsetio da je futsal reprezentacija naše zemlje uvek dobrodošla u Zrenjanin, da je prvi put gostovala još 2003. godine, potom i dve godine kasnije, a poslednji put pre tri godine, kada su naši ljubitelji fudbala imali priliku, između ostalog, i da uživaju u majstorijama jednog og najboljih futsal igrača sveta, Portugalca Rikardinja.
Dvomeč Srbija – Holandija, 31. oktobra u Novom Sadu i dan kasnije u Zrenjaninu, predstavlja generalnu probu naše reprezentacije pred start kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Sloveniji, a ujedno i debi novog selektora Srbije Gorana Ivančića.
Klub malog fudbala “SAS” tehnički je organizator meča u Zrenjaninu i Milivoj Batinica, koji je najzaslužniji za razvoj malog fudbala u Zrenjaninu, ističe da je iz tog kluba poteklo više državnih reprezentativaca.
– Dolazi nam reprezentacija Holandije koja je na rang listi FIFE jedno mesto ispod Srbije – Srbija je četrnaesta, a Holandija petnaesta. Mislim da ćemo i ovoga puta prisustvovati jednom spektaklu u kom će, u reprezentaciji Srbije, nastupiti i dva naša sugrađanina: Slobodan Rajčević i Nikola Matijević. Sigurno da je čast biti domaćin reprezentaciji u bilo kom sportu, ovoga puta je to futsal, pripreme za utakmicu teku u najboljem redu i očekujem u utorak punu dvoranu, kao i uvek kada u Zrenjaninu igra futsal reprezentacija Srbije – kazao je Batinica.
Foto: Fudbalski savez Srbije, www.fss.rs
Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je Savez jedan od suorganizatora ovog meča, u gradu koji ima dugu i bogatu tradiciju organizovanja velikih sportskih manifestacija i pozvao sve sugrađane, sportiste i sportske radnike, a posebno najmlađe ljubitelje sporta, da posete u utorak “Kristalnu dvoranu” i pokažu kako se voli i poštuje sport u Zrenjaninu.
Futsal reprezentacija Srbije zvanično je četvrtoplasirana u Evropi, a za plasman na predstojeći Evropski šampionat, koji će se održati septembra naredne godine, boriće se u kvalifikacionoj grupi 5, sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom, selekcijom Poljske i pobednikom preliminarne runde grupe B u kojoj se nalaze Grčka, Moldavija, Vels i San Marino.

Pročitajte još

FB_IMG_1585550417305

JOŠ JEDNA USPEŠNA HUMANA AKCIJA FIDBALERA IZ SEFKERINA

Mladi fudbaleri FK Tempo iz Sefkerina uspešno su sproveli još jednu akciju deljenja paketa pomoci ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>