06. 04. 2020.
Home / Ostali sportovi / Otvaranje sportske sale u Botošu 11. novembra
botos_sportska-sala1

Otvaranje sportske sale u Botošu 11. novembra

Školska i sportska sala u Botošu svečano će biti otvorena 11. novembra, vrpcu će preseći gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a pozivi da učestvuju u ceremoniji upućeni su i ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji, kao i legendarnom ruskom sportisti Aleksandru Kareljinu, čije će ime, kako je odlučeno u Botošu, ova sala nositi. Ukoliko se odazovu pozivu, pridružiće se gradonačelniku i zajedno svečano otvoriti salu.

 Povodom ove informacije, koju žitelji tog sela željno očekuju duže od dve decenije, gradonačelnik Zrenjanina rekao je da sadašnja lokalna administracija uspeva da završi ono što godinama ranije nije moglo da se realizuje.
– U završetak ovog objekta uloženo je oko 30 miliona dinara u kratkom vremenskom periodu i ova sala će doneti Botošu ne samo sportsku, već i razvojnu perspektivu. Dvorana ima dimenzije za odigravanje odbojkaških, rukometnih i košarkaških utakmica, naravno i za borilačke sportove, ima tribinu za publiku. Salu neće koristiti samo deca i sportisti iz tog sela, već i iz nekoliko sela u okruženju i sigurno je da će ona biti korišćena u punom kapacitetu – naglasio je Janjić i podsetio na napore koje Grad Zrenjanin čini na unapređenju školske i sportske infrastrukture u gradu i naseljenim mestima.
– Završili smo salu u Aradcu, završavamo u Mihajlovu i Ečki, pripremamo dokumentaciju za gradnju u Stajićevu, a predstoje nam i neke kapitalne investicije u toj oblasti i u samom gradu koje će značajno unaprediti ne samo sportsku, već i turističku ponudu Zrenjanina.
Botoš je sportsko selo, a posebno su ovde uspešni rvači i stonoteniseri. Upravo je od rvača i potekla inicijativa da se sportska sala nazove imenom najboljeg rvača svih vremena i osvedočenog prijatelja srpskog naroda, Aleksandra Aleksandroviča Kareljina. Proslavljeni ruski sportista, devet puta svetski i trostruki olimpijski šampion, koji je, tokom impresivne karijere, zabeležio preko 800 pobeda i svega dva poraza, više puta je isticao da je veliki poštovalac srpskog naroda i odlikovan je Ordenom Svetog Save.
Svečanost u Botošu počinje 11. novembra u prepodnevnim časovima, a otvaranje sportske dvorane zakazano je toga dana u 13 časova.

Pročitajte još

FB_IMG_1585901750826

REPREZENTATIVKA ANJA VREDNI VOLONTER

Talentovana karatiskinja i reprezentativka Srbije, Anja Milovanović, članica Karate kluba Zrenjanin, treninge je uspešno zamenila ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>