19. 08. 2022.
Home / Košarka / OSAMNAESTOGODIŠNJI SIN MIRKA MILIĆEVIĆA DEBITOVAO ZA ANKARU
mirko-0-naslovna

OSAMNAESTOGODIŠNJI SIN MIRKA MILIĆEVIĆA DEBITOVAO ZA ANKARU

Jesukan Onar, osamnaestogodišnji mladi turski reprezentativac i sin poznatog košarkaškog asa Mirka Milićevića, u ponedeljak 10. oktobra edebitivao je za prvi tim Ankare, ekipe sa kojojm je dan pre, potpisao profesionalni ugovor.

U utakmici protiv ekipe Bešiktaša, za koju nastupa reprezentativac Srbije, Vladimir Štimac, Jesukan je zabeležio prve minute i prve poene, a sve je to ispratio ponosni otac Mirko, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Cibone i brojnih poznatih evropskih klubova kao što su Valjadolid, AEK, PAOK, Hapoel i turskih Turk Telekoma, Karšijake, Bujuk koledža, Goztepe..

mirko-1

– U Ankari sam, naravno da sam posmatrao Jesukanovu prvu oficijelnu utakmicu protiv Bešiktaša I veoma sam srećan i zadovoljan. Debitovati sa 18 godina u Prvoj ligi Turske nije mala stvar i njegov ugovor i nastup za Ankaru, nagrada je za dugogodišnji rad mladog, talentovanog košarkaša. Kao što to većina ljubitelja košarke zna, u Turskoj sve ekipe imaju po šest stranaca, što samo potvrđuje kvalitet takmičenja i jačinu lige.Jesukan je turski reprezentativac, igra za selekciju do 18 godina i mislim da ako bude ozbiljan i nastavi da dobro trenira, može da napravi lepu karijeru – ističe specijalno za Sportinfo iz Ankare, Mirko Milićević, uz napomenu da je njegov sin u Darušafaki, sa visinom 208 cm igrao na pozicijama 4 i 5, a u Ted koledžu trojku, i bez problema čuvao igrače na svim pozicijama od 1 do 5, uz odličnu tehniku I baratanje loptom.

mirko-3

– Poželeo sam mu puno sreće i rekao da je na važnije da se ove sezone izbori za što veću minutažu ,jer je još mlad ,a u Turskoj mladi igrači njegovog godišta je lako ne dobijaju – dodao je na kraju Mirko, uz opasku da “Jesukan” na turskom znači “ vrela krv”!!!

mirko-4

Pročitajte još

IMG_20220813_170013

DATUNAŠVILI PIKAO BASKET SA KLINCIMA NA ENGLER KUPU

Svetski šampion i bronzani olimpijac iz Tokija, reprezentativac Srbije i rvač Proletera iz Zrenjanina, Zurab ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>