23. 11. 2020.
Home / Košarka / KOŠARKAŠKI VETERANI BEOGRADA, POSLE SPLITA I BUDVE, POKORILI I SARAJEVO
dak-3

KOŠARKAŠKI VETERANI BEOGRADA, POSLE SPLITA I BUDVE, POKORILI I SARAJEVO

Veterani beogradske ekipe AST SPORT posle uspešnih nastupa na turnirima veterana u Splitu i Budvi, bez većih problema još jednom su dominatno trijumfovali na međunarodnom turniru u Sarajevu, pod nazivom „Basketball Old Stars“ u organizaciji kulturno-sportskog kluba MAXI iz grada na Miljacki.

Ekipa AST SPORT iz Beograda, u Sarajevu je nastupila u sastavu Vladimir Obućina Bućko, Milan Petković Petko,Ivan Đaković Đak, Vladimir Sarajlić Sarajla, Aleksandar Piperski Sale, Nikola Kruševac Kruška i kapiten Miloš Jevremović M.J.

dak-1

– Još jedno, pre svega sjajno druženje, fantastična organizacija turnira, smeštaj „iz snova“ u hotelu „Hollywood“ na Ilidži, emocije i brojni momenti za pamćenje…. Što se košarke tiče, tu smo naravno pokazali da nam nema ravnih i da bez većih problema osvajamo turnire širom prostora bivše Jugoslavije i da smo spremni za evropsku scenu – uz osmeh ističe Ivan Đaković, nekadašnji košarkaš zrenjaninskog Proletera.

dak-5

– Šalim se naravno, da neko ne shvati kao prepotentnu ovu moju izjavu, ali istovremeno i pouzdano znam da nigde u Evropi nema sličnih turnira za veterane i da se, kada su nekadašnji košarkaši u pitanju, sve uglavnom svodi na rekreaciju i poneki prijateljski meč.

dak-6

Posle sjajnih turnira u Splitu i Budvi, i Sarajlije su se pokazale kao odlični domaćini, a pre nekoliko meseci i u Novom Sadu se igralo svetsko prvenstvo za veterane, ali to su bile reprezentacije, a ovo što mi igramo je za klubove. No u svakom slučaju, lepo je biti deo te ekipe, gde osim košarkaškog terena, po pravilu sledi i lepo druženje, evociranje uspomena iz vremena igračkih karijera, a uvek se na takvim događajima sretne po neki stari prijatelj iz generacije, upozna neko nov, zanimljiv za razgovor i kad se podvuče crta, javi se novi impuls i energija da se još žešće trenira i priprema za neki novi turnir i novo okupljanje – prenosi za Sportinfo svoje utiske iz Sarajeva, Ivan Đaković.

dak-4

– Turnir u Sarajevu je trajao dva dana, igrale su se utakmice od 7. do 9. oktobra, ali smo imali dovoljno vremena i da prošetamo Baščaršijom, opuštamo se u sjajnom spa centru hotela „Hollywood“ na Ilidži i brojnoj publici u dvorani na Ilidži demonstriramo svoje košarkaško umeće. Ulogu favorita, smo opravdali, jer mi u AST SPORTU, zaista smo aktivni, redovno treniramo i odigravamo prijateljske utakmice, a najvažniji je taj profesionalan odnos, što drugim ekipama pomalo nedostaje – dodaje na kraju Ivan Đaković, „večiti mladić iz Koceljeve“ , zaljubljenik u igru pod obručima i dugogodišnji prvotimac Proletera iz Zrenjanina.

dak-2

Pročitajte još

IMG_20201121_175819

SVETAC BUĆNUO U AMBIS NA ARANĐELOV DAN…

Sveti Đorđe – BKK Radnički 70 : 83 ( 14:26, 21:19, 16:20, 19:18 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>