02. 04. 2020.
Home / Košarka / PROLETER SE OKLIZNUO NA PIROTSKOM ĆILIMU…
foto Aleksandar Ćirić
foto Aleksandar Ćirić

PROLETER SE OKLIZNUO NA PIROTSKOM ĆILIMU…

Košarkaši Proletera na otvaranju nove sezone, doživeli su poraz u Pirotu, od istoimene ekipe, rezultatom 75:69.Očajno otvaranje utakmice i igra u prvoj četvrtini, u kojoj su domaći košrkaši iskoristili zbunjenost protivnika, bili su dovoljni za konačan trijumf, mada je Proleter u nastavku bio bolji i imao nekoliko situacija da prelomi meč i dobije utakmicu na „vrućem“ terenu u Pirotu, pred nekoliko stotina vatrenih navijača.

– Platili smo danak nedopustivo lošem startu i to nas je koštalo…Neosporno je da posedujemo kvalitet, protivnici nas uvažavaju i prepuštaju ulogu favorita pre početka utakmice, ali mi to i na parketu moramo da opravdavamo.Nije se to dogodilo u Pirotu, naročito na početku susreta i ništa kasnije nije vredela dobra igra u odbrani i svi napori da dostignemo prednost domaćina. Imali smo egal na 67:67, pa onda i šut za tri poena da prvi put povedemo i prelomimo utakmicu, ali tada nam je i sreća okrenula leđa, lopta nije prošla kroz obruč.Neću da komentarišem suđenje, tako je kako je, ali igrači moraju da budu svesni da će taj blagi „domaćinski“ zanos, biti i na drugim utakmicama i da time ne smemo da se opterećujemo.Nije naravno smak sveta, idemo dalje i iz ovog poraza moramo izvući pouke – rekao je za Sportinfo Slobodan Srezoski, trener Proletera.
Ono što svakako raduje jeste činjenica da se na teren posle skoro godinu dana pauze vratio Bogdan Obrenović i u Pirotu odigrao odličnu utakmicu.

– Od 1. novembra prošle godine i neugodne povrede, pa zatim operacije i postoperativnog ciklusa, nisam odigrao utakmicu, ali sam verovao u sebe.Krivo mi je što nakon preokreta i znatno bolje igre u drugom poluvremenu, nismo materijalizovali uočljivi kvalitet u odnosu na ekipu Pirota, koja je bila borbenija, bolje otvorila utakmicu i zasluženo pobedila.Iz ovog poraza moramo da se uzdignemo, prvenstvo je dugo i jedan poraz ništa ne znači – naglasio je Bogdan Obrenović.

Pročitajte još

IMG_20200306_200155

PORAZ KOŠARKAŠA PROLETERA U ZEMUNU

Zemun Proleter 87 : 69 ( 19:19, 18:18, 31:22, 19:10 ) Očajno drugo poluvreme, po ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>