23. 09. 2020.
Home / Košarka / DUNAV ( BANOVCI ) – PROLETER 82 : 76 ( 25:25, 18:19, 25:16, 14:16)
dsc_0038

DUNAV ( BANOVCI ) – PROLETER 82 : 76 ( 25:25, 18:19, 25:16, 14:16)

Još jedna kvalitetna kontrolna utakmica košarkaša Proletera, odigrana večeras u sportskoj dvorani u Belegišu, sa novim KLS ligašem, ekipom Dunava, koju su domaći na kraju rešili u svoju korist.

Uz dve pobede, protiv Beka i juniora Crvene zvezde, izabranici trenera Slobodana Srezoskog, doživeli su drugi poraz, prvi je bio na otvoranju serije prijateljskih utakmica od ekipe Mladosti iz Zemuna, ali igrom nisu razočarali.

– Igrali smo protiv ekipe koja je rang iznad nas, u prve dve četvrtine potpuno kontrolisali meč, a onda je opet usledio nagli pad i totalna dekoncentracija u trećoj. Ono što ohrabruje je da smo uspeli da ponovo uspostavimo ritam igre i potpuno se vratimo u meč u poslednjoj četvrtini, a to što smo na kraju ipak poraženi, naravno da je u ovoj fazi priprema, potpuno nebitno. Domaći tim igrao je veoma agresivno, u pojedinim trenucima čak i preagresivno, domaće sudije malo su više tolerisale takvu igru i to je na kraju odlučilo utakmicu, koju i pored ponovo ispoljenih grešaka, moram oceniti kao vrlo kvalitetnu – prokomentarisao je utakmicu u Belegišu Slobodan Srezoski i pozvao ljubitelje košarke u Zrenjaninu, na sutrašnji novi duel u Kristalnoj dvorani u 13.30 kada će mlađi igrači Proletera ugostiti juniore Mladosti iz Zemuna.

dsc_0047

Željko Stajić i Miroslav Kovačević, asistenti prvog trenera Zrenjaninaca, dopunili su svog šefa podacima da je tim ubacio 7 trojki, tri Stefan Atanacković, dve Predrag Nikolić i po jednu Đorđe Božović i Slobodan Lalić, a da su u solidnoj partiji koju su pružili svi košarkaši u rosteru, za nijansu bolji od ostalih bili centri Dejan Burić i Milan Olujić.

Pročitajte još

IMG_20200912_154816

UBEDLJIVE PROTIV RIVALKI IZ SRBOBRANA

Proleter 023 – Srbobran 81 : 59

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>