23. 07. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / OTVARANJE IZLOŽBE RADOVA UDRUŽENJA ŽENA „DOSITEJ“
nagrade udruzenje zena dositej

OTVARANJE IZLOŽBE RADOVA UDRUŽENJA ŽENA „DOSITEJ“

U ponedeljak, 5. septembra 2016. godine, u 19 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin svečano će biti otvorena izložba radova članova Udruženja žena „Dositej“.

Tom prilikom Udruženju će biti uručena Nagrada za očuvanje kulturne baštine i kreativni stvaralački rad koju dodeljuje Srpska Kraljevska Akademija naučnika i umetnika u čije ime će nagradu uručiti njihova članica dr Natalija Ostojić.

radovi - Udruzenje zena Dositej 4

Banatsko Udruženje žena „Dositej“ postoji sedam godina i radi u mesnoj zajednici „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu. Ciljevi Udruženja su očuvanje tradicije i kulturno-umetničkog stvaralaštva, kao i humanitarni rad. Učestvovali su u mnogim humanitarnim akcijama, realizovali različite edukacije (dekupaž tehnika, pustovanje vune, slikanje na svili i satenu, zlatovez itd.), bili učesnici na mnogim takmičenjima na kojima su osvajali nagrade. Ove godine u maju mesecu Udruženje je predstavilo svoje rukotvorine na manifestaciji Dani slovenske muzike i kulture u Moskvi.

Na izložbi će biti predstavljene slike u različitim tehnikama, rezbarena nojeva jaja, lutke u narodnim nošnjama, tradicionalni vez sa srmom, vezene stranice Miroslavljevog jevanđelja, gobleni sa perlama, oslikane jastučnice na satenu i ešarpe na svili, ukrasni broševi od keramike itd.

radovi - Udruzenje zena Dositej

Pročitajte još

Kol 0 naslovna

“SVI PUTEVI VODE U RIM”…

Kaže stara izreka i bila ona istinita ili ne, svaki sportista, ako je u prilici,barem ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>