08. 02. 2023.
Home / Košarka / ZORAN BAJIN U TRENERSKOJ, KOŠARKAŠKOJ MISIJI U MAĐARSKOJ
Zoran Bajin 1

ZORAN BAJIN U TRENERSKOJ, KOŠARKAŠKOJ MISIJI U MAĐARSKOJ

KK JASBERENJ iz istoimenog gradića, sedemdeset kilometara udaljenog od Budimpešte, novi je trenerski izazov, prvi internacionalni u bogatoj karijeri, velikog košarkaškog entuzijaste i stručnjaka, Zorana Bajina.

Dugogodišnji trener Proletera i nekadašnji igrač, sa oreolom trećeg strelca u istoriji kluba, polovinom ovog meseca preuzeće kormilo mađarskog prvoligaša, inače sjajno organizovanog kluba, čiji je tim menadžer, Stevan Tot, takođe Zrenjaninac i iskusni košarkaški stručnjak.

– Kako se vreme pakovanja kofera bliži, tako su mi osećanja sve više podeljena. Moje emocije naravno, zauvek ostaju u klubu u kojem sam se afirmisao kao igrač i kao trener, Proleter je oduvek bio i biće deo mene. Mnogo energije, entuzijazma u ovih skoro deset godina koliko sam trener u klubu koji uspešno kao predsednik vodi takođe nekadašnji vrhunski košarkaš, Petko Popović, uložio sam, naravno puna srca i iskreno vođen emocijom da je to moj klub u kojem sam odrastao i stekao svoje košarkaško ime, baš kao i pomenuti predsednik, ali i svi ostali ljudi u klubu, treneri, igrači, članovi uprave….

Zoran Bajin 5

Proleter se nekoliko sezona takmičio kao Superligaš, sada je stabilan u Prvoj B ligi?

– Stvoreni su odlični uslovi i stabilan je klub, što u današnjim pomalo „smutnim“ vremenima za sport, itekako gordo zvuči. Po meni uvek je najvažnije da se igra dobra košarka i da neki novi klinci dolaze… U spoju sa iskusnijim igračima, to uvek daje rezultat, naravno ako se radi maksimalno angažovano i sa jasnom željom da se ekipa bori, takmiči i daje svoj maksimum na svakoj utakmici.

Stičemo utisak, teška srca napuštate Proleter ?

– Odlazak u novu sredinu veliki je izazov i to je presudilo da donesem odluku, koja naravno nije bila nimalo laka. Možda će zvučati kao „otrcana“ fraza, ali ja Proleter jednostavno ne napuštam i nikada to neću učiniti… Ovaj klub je moja „druga kuća“ i za njega ću uvek biti vezan neraskidivim nitima, bez obzira što fizički neću biti prisutan i što se okrećem internacionalnoj karijeri i nečemu što je za mene velika novina i izazov. Odlazim u sjajno organizovan klub, koji u narednoj sezoni ima velike ambicije…

Zoran Bajin 6

Šampionska titula?

– Prošle sezone tim je bio deseti… U mađarskoj Prvoj ligi takmiči se 14 klubova, a kako je meni predočeno ambicije u sezoni koja je pred nama su mesto u vrhu tabele, znači među prvih pet-šest ekipa i što bolji rezltat u nacionalnom Kupu. Šampionski imperativ niko nije spominjao i to je dobro, jer u tom slučaju ekipa nema nikakvo „moranje“, a to je uvek dodatni balast. Cilj je da se što bolje pripremimo i najpre upoznamo, prviknemo jedni na druge, pa posle videćemo.

U timu su dvojca Srba, Dunđerski i Stamenković…

– Odlični igrači, koji su se već dokazali na internacionalnoj sceni i od njih se očekuje da budu okosnica tima, nosioci igre.Tu su još dva američka igrača i jedan Kanađanin… Sve podatke o njima, kao i detaljan plan i program priprema sam dobio unapred, ali da sačekamo da dođe 15. avgust kada je prvi dan priprema, pa ćemo kasnije pričati o svemu..

Nakon priprema u Austriji, igraćete turnire u Slovačkoj, Mađarskoj….

– Posle upoznavanja u Jasberenju, koji je pravi košarkaški grad, sa sjajnim uslovima i dve dvorane koje su uvek na raspolaganju košarkašima, slede desetodnevne pripreme u okolini Šenbruna u Austriji, a onda slede utakmice i brojni turniri u pomenutim zemljama.Sve isplanirano do najsitnijeg detalja, ono što se kaže ne u dan, nego „u sat“, a glavni „krivac“ za to je moj veliki prijatelj, iskusni košarkaški „vuk“ Stevan Tot, koji će u klubu imati funkciju tim menadžera.

Zoran Bajin 4

Zorane, na kraju ovog intervjua, portal Sportinfo, želi Vam puno sreće i uspeha u novom klubu….

– Hvala puno i sportski pozdrav za sve čitaoce portala!!!!

Zoran Bajin 3

Pročitajte još

image_6483441_5

SVETAC KAO LIST NA VETRU

Sveti Đorđe – Hajduk 62 : 70 ( 18:18, 17:18, 15:19, 12:15 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>