11. 08. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / ZLATNE RUKE I UMETNIČKU INSPIRACIJU JELENA IMA…
Jelena 3 slonče Dambo

ZLATNE RUKE I UMETNIČKU INSPIRACIJU JELENA IMA…

Zrenjaninka Jelena Avramović, osim redovnog posla u kompaniji „City shop“ i dužnosti majke i domaćice u kući, svakodnevno uspeva da deo vremena odvoji i posveti se svom hobiju, izradi raznih ukrasnih predmeta.

Jeleni je dovoljno samo par stranica starih novina, nekoliko najobičnijih drvenih štapića ili komadić žice, da od toga, naravno inspirisana i nadahnuta, stvori „malu čaroliju“ i neki lep umetnički izrađen ukrasni predmet.

Jelena 10

– Počela sam sasvim slučajno, od običnog kartona, jučerašnjih novina koje su bile za bacanje, da ih savijam, uvrćem i samo meni znanim pokretima ruku stvorim razne ukrasne figure, predmete, koji su se, najpre mojim ukućanima, suprugu, ćerki i sinčiću, a kasnije i prijateljima, poznanicima, na prvi pogled dopali.

Ti stidljivi počeci, pretvorili su se u hobi, a sada već i u pasiju i ja jednostavno ne mogu da propustim ni jedan dan, a da nešto nisam stvorila, ukrasila – priča Jelena, ponosno pokazujući svoje radove „crnkinju“, labuda, slonče , cipele od novina….

Jelena 7

– Do sada nisam javno izlagala svoje radove, mada me prijatelji i oni koji su videli moj raznovrsni opus izrađenih predmeta, na to odavno ubeđuju.

Vodim se isključivo umetničkim porivom, željom da stvaram i do sada nisam imala smelosti da svoje radove izložim sudu javnosti, mada ne mogu da kažem da nemam želju da to i učinim.

Podstrek su mi svakako brojne pohvale i oduševljenje onih koji su imali priliku da vide kako ja to radim – nastavlja Jelena Avramović, uz napomenu da osim stare hartije i kartona, predmete izrađuje i od cementa i platna.

Radionica joj je u porodičnoj kući, a kako sama kaže, obožava da stvara u dvorištu, pa je i svoju baštu ukrasila raznim predmetima koje je sama napravila.

Jelena 11

– Nema tu neke velike tajne, jednostavno ruke nikada ne miruju i uspela sam da izgradim sjajan balans onoga što zamislim u glavi i ruku koje javu pretvore u stvarnost.

Nisam naravno orijentisana na komercijalu i izrađene predmete uglavnom poklanjam prijateljima, mada su neki od njih insistirali da mi plate.

To se naravno kosi sa mojim viđenjem umetnosti kojom se bavim, jer ja ukrasne figure i predmete izrađujem unikatno i prema sopstvenom senzibilitetu.

Ono što mi se dopadne, što pomislim, ja jednostavno i napravim – dodaje na kraju priče Jelena Avramović, ističući da joj je posebno drago što u svemu ima veliku podršku porodice….

Jelena 2 sa koleginicom Brankicom

Pročitajte još

117299931_295612131663493_8643998061462396919_n

TEREN ZA BIČ VOLEJ PORED BEGEJA U TORKU

Na inicijativu mladih iz sela Torak, u opštini Žitište, nedaleko od Zrenjanina, u toku je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>