11. 07. 2020.
Home / Košarka / BRAĆA ALEKSA I UROŠ KOPANJA, IZ FLORIDE U POSETI RODNOM GRADU
Aleksa i Uroš Kopanja 2

BRAĆA ALEKSA I UROŠ KOPANJA, IZ FLORIDE U POSETI RODNOM GRADU

Osamnaestogodišnji blizanci Aleksa i Uroš, koji su 1998. godine rođeni u Zrenjaninu, zajedno sa mamom Violetom i tatom Milojem, posle šest godina došli u rodni grad, u posetu očevim roditeljima I brojnoj familiji.

– Praktično kao da smo rođeni u Sanfordu na Floridi, jer su se roditelji, kada smo imali samo tri meseca, odlučili na selidbu iz Zrenjanina, gde smo rođeni – uglas započinju priču Aleksa i Uroš, koji ovih dana uživaju u druženju sa bratom od strica Mihajlom, ali I brojnim prijateljima i rodbinom.

– Zrenjanin je zaista divan grad, ima neke sličnosti sa Sanfordom, koji spada u kategoriju malih gradova u Americi, miran je, ali veoma lep za lagodan život – priča Aleksa, koji baš kao i brat Uroš, odlično priča srpski jezik.

Aleksa i Uroš Kopanja 1

– Mi u kući, sa mamom i tatom isključivo pričamo na našem jeziku, kako ga ne bi zaboravili, a slično je i u našem klubu i folklornoj sekciji Srpski biser, gde smo veoma aktivni. Otac i majka puno rade, Violeta u jednom call centru, a Miloje je u biznisu sa klima uređajima i često su odsutni od kuće, pa brat i ja međusobno na srpskom pričamo, ponekad se i posvađamo, pa ne izostane I poneka sočna psovka, tek da se I taj milje ne zaboravi – uz osmeh, šeretski, dopunjuje svog brata Uroš Kopanja.

Njih dvojca su upravo ove godine završili srednju školu i obzirom da se kreću u istom društvu i imaju slična interesovanja, planiraju da se posvete studijama inženjeringa, tj društvenim naukama. Kao i većina vršnjaka u Americi, tokom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, bili su veoma aktivni u u raznim sportskim disciplinama, ali im je košarka sport broj jedan!!!

Aleksa i Uroš Kopanja za sportinfo

– Uživamo ovih dana u Zrenjaninu, tu smo do 5. avgusta kada nas očekuje povratak na Floridu i nove obaveze na fakultetu, pa su ovo dani kada se i odmaramo, uživamo u bakinim specijalitetima srpske kuhinje, ali se i intenzivno družimo sa braćom od strica, kao i brojnim drugarima sa kojima smo u kontaktu putem društvenih mreža.Pauza od šest godina, koliko nismo bili, zaista je duga i sigurno je nećemo ponoviti, tako da ako sve bude ok sa ispitima na prvoj godini studija, eto nas idućeg leta – uglas poručuju Aleksa i Uroš Kopanja.

– Mamina familija je poreklom iz Livna, iz Bosne, tamo nažalost nismo stigli ovog leta, ali biće prilike da obiđemo i tamo brojnu rodbinu, kada sledeći put dođemo u Srbiju – poručuju braća Kopanja.

Aleksa i Uroš 8 Sanford grad

Pročitajte još

Zoran-Bajin-e1549789277482

U ZRENJANINCU KOŠARKA BESPLATNO TOKOM JULA

Dugogodišnji trener Proletera, selektor reprezentacije Prve lige i brojnih mlađih selekcija Srbije, Zoran Bajin, tokom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>