28. 09. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / DODIRNI ME NEŽNO…. POGLEDOM… SVE OSTALO JE NA NAMA… CENTAR ZA OPUŠTANJE AURORA…
13689696_10208445391311469_626802447_n

DODIRNI ME NEŽNO…. POGLEDOM… SVE OSTALO JE NA NAMA… CENTAR ZA OPUŠTANJE AURORA…

Nakon perioda anticelulit masaža koje su obeležile maj i jun mesec, u Centru za opustanje AURORA, jul je postao mesec terapeutskih masaža.

Pored sportske masaže koja spada u brže, jače masaže sa dubljim pokretima i zahvatima terapeutska masaža leđa, vrata i ramena, je u ovom mesecu najzastupljenija.

Terapeutska masaža leđa nudi apsolutno oslobađanje bola u kratkom vremenskom intervalu.

Pritisak masera je jak i dubok i predstavlja spoj nekoliko različitih manuelnih tehnika masaže.

Dodatno obogaćena mešavinom esencijalnih ulja, ova masaža znatno redukuje bol i uspešno otklanja napetost.

13695266_10208445356630602_294174555_n

Ovom masažom posspešuje se mikrocirkulacija i opuštanje mišića leđa i vrata, otklanja se stres i snažno deluje na opuštanje svih blokada u telu.

Savršen izbor nakon napornog radnog dana ili nakon nekog vrlo stresnog događaja.

Masaža je drevno umeće koje ima izvanredan koristan efekat na sve telesne sisteme.

Nervni sistem se masažom može umiriti, tj. postići olakšanje kod nervne razdražljivosti.

Nesanica, napetost, glavobolje i ostala stanja izazvana stresom, reaguju na moć dodira, kojim se mir i harmonija vraćaju u uznemireni um.

13735354_10208445364310794_932528611_n

Takođe, masaža može delovati stimulativno na nervni sistem, dovodeći do povećanja atkivnosti mišića, krvnih sudova i žlezda.

Na primer u slučajevima letargije i zamora.

Mišićni sistem zadržava ravnotežu opuštanja i kontrahovanja. Masažom se opuštaju i istežu mišićna i meka telesna tkiva, na taj način se smanjuje grč i tenzija.

Zamor i krutost mišića prouzrokovani prekomernom aktivnošću, kao i njihov rezultat, nagomilane toksične supstance redukuje se kontrahovanjem i opuštanjem mišića.

Uticaj masaže na kosti je indirektan tj. preko poboljšane cirkulacije krvi i limfe u mišićima nastaje pojačana cirkulacija u kostima koja doprinosi njihovoj boljoj ishrani i rastu.

13695894_10208445359230667_543604511_n

Ukočenost zglobova i bolovi koji su rezultat stanja kao što je artritis bivaju ublaženi kretanje olakšano a opšte stanje prijatnije.

Kardiovaskularni sistem takođe oseća korisne efekte masaže, smanjuje se pritisak u arterijama u venama i ubrzava protok u krvi.

Rad srca postaje pravilniji. Smanjuje se i visok krvni pritisak.

Limfni sistem takođe biva podstaknut.

Ubrzava se protok limfe, što doprinosi eliminisanju štetnih i otrovnih supstanci akulumiranih u našem telu izloženom stalnom stresu.

Masažom se prazne limfni sudovi čime se stvara prostor za disperziju otoka.

U toku masaže disanje se usporava i produbljuje. Sluz i bronhijalni sekreti se mogu podstaći da izađu iz pluća.

Digestivni sistemim ima koristi od masaže jer ona direktno ubrzava peristaltiku debelog creva.

Potpomaže se varenje i eliminisanje hrane, kao i apsorbovanje svarenih namirnica.

Koža profitira masažom – jer se stimulišu znojne i lojne žlezde, čime se poboljšava njihova funkcija, i obezbedjuje eliminacija otpadnih produkata.

Uklanjanjem mrtvih ćelija kože, pore se podstiču da ostanu otvorene, čime se poboljšava respiracija kože i ona postaje gipkija, elastičnija, zdravija i zategnutija.

Genitourinarni sistem: Masažom abdomena i leđa poboljšava se aktivnost bubrega, tj. ubrzava eliminacija otpadnih materija i umanjuje zadržavanje tečnosti.

Reproduktivni sistem: Masaža leđa pomaže u ublažavanju PMS-a, tj. smanjuje bolove, takođe ublažava simptome u menopauzi.

Masaža je odlično preventivno lečenje, suštisnki važno za održavanje zdravlja i kondicije, koje omogućava zdrav srećan i harmoničan život.

13694969_10208445357550625_1969053141_n

Terapeutska masaža predstavlja način masažnih tehnika koje se koriste da bi se muskulatura relaksirala i da bi se omogućilo da telo obogati kiseonikom i raznim nutrijentima zamorene mišiće.

Moderan zivot je pun negativnih uticaja na vaše telo i terapeutska masaža je prava stvar da bi se Vaš organizam izborio sa njima.

Terapeutska masaža ili medicinska masaza kako je mnogi nazivaju se koristi kod raznih stanja organizma i simptoma hipertonusa, spondiloze, lumbaga.

Prilikom masaže pozeljno je koristiti razna umirujuća ulja koja deluju opuštajuće na muskulaturu i krvotok, a u sebi sadrže limun, narandžu, bergamot, ruzmarin, lavandu, biber, eukaliptus.

Ulja utiču na redukciju bola i uspešno otklanjaju napetost mišića.

Masažom se smanjuje napetost mišića i poboljšava cirkulacija u tretiranom delu tela.

Mišićna relaksacija može biti rezultat pojačane stimulacije receptora čime se povećava broj signala koji stižu do KIČMENE MOŽDINE, što rezultira promenama u refleksim putevima i ima učinak smanjenja mišićne napetosti.

Često se nakon tretmana može osetiti poboljšanje raspoloženja, samopouzdanja kao i smanjenje teskobe.

Ovaj fenomen je rezultat olakšanja fizikalnih simptoma i boli, a može biti povezan i sa ublažavanjem napetosti.

Ukoliko imate zdravstveni problem, medicinska masaža može biti sastavni do terapeutskog plana. Međutim, ono što je praksa pokazala malo je uplašilo naše članove.

Retko gde ćete pronaći članak u kojem piše kako toksini napuštaju istretirano telo.

Mlečna kiselina koja u napetim mišićima nastaje od preterane aktivnosti ukoliko se ne istretira na vreme pretvara se u toksine.

Te vrećice pune toksina, takozvani čvorici se iz tela jedino mogu izbaciti razbijanjem palčevima, dlanovima ili laktovima od strane terapeuta.

Razbijanje nije ni malo prijatno ali se radi u serijama i kraći vremenski period pa se tako u roku od 30-40 min. koliko terapeutske masaže traju kod nas, radimo ih istovremeno nas dve, ili četiri ruke, kao kod kraljevske masaže, a smenjuju se periodi bolnih i relaks pokreta!!!

Postoje dve vrste terapeutskih masaža leđa koje izvodimo u Centru.

Jedna je klasična medicinska masaža leđa koja traje oko 30 minita, a druga je kombinovana kada se pored klasične, ubacuju i elementi relaks masaže.

Ona traje oko 40 min i obuhvata pored leđa masažu vrata, ramena i potiljačnog dela glave.

No, da se vratimo na praksu.

Vrlo često, skoro svaka treća izmasirana osoba, žalila se na reakcije koje nisu očekivali nakon tretmana.

Tu spadaju veoma jake glavobolje, upale i bolni istretirani mišici , čak i do 24 h posle tretmana, iskašljavanje gustog sekreta, praćeno blagom mučninom, trnjenje dlanova…

OVIM PUTEM APELUJEMO DA SU SVE OVE REAKCIJE NORMALNE I DA NEMA RAZLOGA ZA BRIGU!!!

Razlog tome je da toksini moraju na neki način da napuste telo.

Reakcije su burne i svačije telo drugačije reaguje.

Nekome se lagano rastvaraju i putem limfe, mokraće i znoja izlaze iz tela, a kod drugih dolazi do gore navedenih nuspojava….

Kako god, nema razloga za paniku i brigu, iako nama u Centru za opuštanje AURORA, neće biti teško da ljubazno odgovorimo na svaki poziv i pitanje u vezi nedoumica nakon masaže….

VAŠE JE SAMO DA POZOVETE ILI SVRATITE DO NAS….

Centar za opuštanje AURORA Loznička 39, Zrenjanin

Pročitajte još

unnamed-(1)

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

BRC Škola trčanja u Beogradu startuje ovog vikenda! Ostalo je još malo mesta u terminima ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>