02. 06. 2020.
Home / Ostali sportovi / JOVANA MARKOVIĆ: „ČIGRA“ JE ČAROBNA, ZANIMLJIVA IGRA….
13091901_10207603857828454_1987403105194822628_n

JOVANA MARKOVIĆ: „ČIGRA“ JE ČAROBNA, ZANIMLJIVA IGRA….

– Tako smo je zamislili, da bude „Čigra“ jedna velika, bezbrižna dečija igra…

A mi smo tu da deci budemo „pri ruci“, damo im smernice i uputimo ih u osnove sporta… Naravno kroz igru, smeh i obostrano zadovoljstvo – obnjašnjava smisao „ČigreJovana Marković, rođena u Beloj Crkvi, fakultet završila u Novom Sadu, a godinu i po dana stanovnik je grada na Begeju.

Jovana

– Zajedno sa koleginicom Tamarom Simić, koja je kao i ja master na Fakultetu za sport, od 2.februara prošle godina krenule smo u jednu finu avanturu koja se zove „Čigra“, kao sekcija karate kluba Zrenjanin. Mogu Vam reći da posle godinu i po dana rada, zaista uživamo i družimo sa preko stotinu mališana, uzrasta od dve pa do deset godina – nastavlja priču Jovana, koja se od svoje sedme godine bavi karateom kao osnovnim sportom u kojem je već punih devetnaest godina, a poslednjih osam je član Karate kluba Zrenjanin i još uvek je aktivna kao takmičar.

Tamara

Jovana se, pre osam godina iz rodne Bele Crkve preselila u grad na obalama Begeja, zahvaljujući pre svega velikoj energiji koju poseduje, bez većih problema se prilagodila i zavolela Zrenjanin…

– Zaista je tako, mnogo mi se dopada život u ovom gradu, to svima pričam, naročito prijateljima u Beloj Cekvi, koje ubeđujem da se presele, a interesantno da sam jednog drugara ubedila i on će nam se od jeseni priključiti i pomagati u „Čigri“, obzirom da je interesovanje dece zaista veliko i da svakodnevno imamo nove male članove i drugare, kojima moramo da posvetimo posebnu pažnju i uputimo ih u sve tajne našeg čarobnog druženja.

GIR_8834

Jovana i Tamara, ponosno ističu sjajnu saradnju sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, treninge sprovode u salama Partizana i srednje Medicinske škole i nadaju se realizaciji zanimljivih ideja i projekata koje planiraju, a koji bi značajno poboljšali uslove rada uČigri“.

– Osnovni cilj i zadatak „Čigre“ je da mališane uputimo u tajne sporta, tačnije svih sportova i atletike i onih sa loptom, plivanja i gimnastike, a sve to kroz druženje, zanimljive kreativne radionice, zajedničke odlaske u pozorište, bioskop, biblioteku…
Decu smo vodile u akva park, organizovale smo kamp u Deliblatskoj peščari, u Gradskoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ družili smo se sa dečijim piscem Urošem Petrovićem…

Marković 1

Kod nas u „Čigri“ svi su dobrodošli, otvoreni smo za iskreno druženje i učenje o različitim sportskim disciplinama, kroz naravno praktičnu primenu i obuku. Radimo lagano, ne forsiramo previše i najvažnije je to, a to je ujedno i zajedničko veliko zadovoljstvo, što su deca oduševljena i redovna na treninzima.
Mada imamo i onih „klinceza“ i „klinaca“ od jedva dve godine, rad je koncipiran za mališane uzrasta od tri do osam godina.
Mali problem, naravno u šali kažem „problem“ su deca starija od osam godina, koja jednostavno ne žele da nas napuste, odvoje se i opredele za sport kojim će se baviti… Naravno da ne želimo da ih se odreknemo, tako da su i oni i dalje deo „Čigre“ – dodaje Jovana, uz napomenu da trenutno u „Čigri“ njena koleginica Tamara i ona rade sa dve teniserke, na njihovoj specijalnoj kondicionoj pripremi.

– Kod nas je uvek veselo, razdragano i raspevano, smejemo se, družimo, spoznajemo svet oko sebe, različite sportove, treniramo i radujemo se igri, eto tako je kod nas u „Čigri“ – uglas poručuju Tamara Simić i Jovana Marković, šarmatne mlade dame specijalno edukovane za rad sa decom….

GIR_0768

Pročitajte još

received_1680999078705285

DŽUDISTI PROLETERA POČELI TRENINGE U SALI

Striktno poštujući propisane mere zaštite, najmlađi džudisti Proletera, posle treninga pod otvorenim nebom, od ponedeljla ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>