06. 07. 2020.
Home / Fudbal / PRAZNIK FUDBALA U SELU SAKULE U BANATU
fotografija63

PRAZNIK FUDBALA U SELU SAKULE U BANATU

Eksluzivno za Sportinfo Branko Savić, novi trener ekipe Borca

– Sjajna je stvar za fudbal uopšte, da se osim velikih centara, fudbal razvija i u malim sredinama…

Imali smo u skorijoj prošlosti lepe primere Budućnosti iz Banatskog Dvora, pa Padine iz Doline i evo sada je ekipa Borca iz Sakula u saveznom rangu takmičenja, u trećoj ligi Srbije – započinje priču nekadašnji prvotimac zrenjaninskog Proletera i Partizana, a kasnije uspešni internacionalac, Branko Savić, novi strateg ekipe iz Sakula.

– Brzo i konkretno sam se dogovorio sa prvim čovekom Borca, moja jedina želja je da radim u dobro organizovanom kolektivu koji ima svoje vizije i strategiju.

Ekipa iz Sakula, pokazala je to i u prethodnoj sezoni, kada je uspela da izbori plasman u viši rang, ima prilično jasne i konkretne ambicije da se u maloj sredini fudbal unapređuje i razvija.

Naravno nećemo odmah u prvoj sezoni, po svaku cenu juriti plasman u još viši rang, ali ideja je da oformimo kvalitetan tim, pa ako se ukaže prilika….

Trenutno ste zaokupljeni izborom novih igrača, kompletiranjem tima za narednu sezonu?

– To je veoma odgovoran i zahtevan posao, koji iziskuje pre svega veliku koncentraciju, brojne kontakte….

Moja koncepcija je da uz nekoliko iskusnijih fudbalera koji će biti okosnica tima, forsiram mlade talentovane igrače, sposobne da na terenu ostvare moje zamisli da igramo brz, atraktivan i moderan fudbal.

Za tako nešto igrači moraju biti maksimalno fizički spremni i stabilni na psihološkom planu, a za ovaj segment je itekako bitna dobra organizacija, sistem koji mora da postoji u klubu.

Praktično sam se u nekoliko navrata uverio da se fudbal u selu Sakule, ali i okolnim mestima, itekako voli i poštuje, a u klubu je čitav niz talentovanih mladih fudbalera, pa je ovo sjajna prilika da uz kvalitetan rad, pokušamo da ih afirmišemo…

Pripreme počinjete veoma brzo?

– Sezona koja je bila duga i naporna, tek što se završila, a mi ćemo već početkom jula krenuti sa radom i zvaničnim pripremama za novu, koja je za sve veliki izazov.Ja se naravno ne plašim iskušenja, moja trenerska filozofija slična je onoj dok sam bio aktivan igrač, a sastoji se u jednostavnim odrednicama, imati pošten odnos prema radu i maksimalno se boriti za boje kluba u kojem si.

To ću naravno reći i igračima već na prvom sastanku i ubeđen sam da sa te strane neće biti nikakvih problema.

Dobro je što imam odrešene ruke u izboru pojačanja koja bi trebala da osveže tim iz prošle sezone i popune „praznine“ u timu koje sam uočio. U Sakulama postoje odlični uslovi za rad?

– Teren je zaista u sjajnom stanju, nedostatak je što nemamo pomoćni za treninge, ali i to ćemo rešiti odlascima u okolna mesta, jer moramo voditi brigu o terenu na našem stadionu, koji ćemo maksimalno „štedeti“ za utakmice u prvenstvu.

Ali to su sad neke više tehničke stvari, koje ćemo „u hodu“ kako se to kaže rešavati, najvažnije je da u narednih desetak dana obavimo set razgovora sa fudbalerima koji su na našoj „listi želja“ ali i sa onima koji se sami nude.

Mnogi su naravno čuli o fenomenu Borca iz Sakula, sjajno organizovanom fudbalskom kolektivu sa velikim ambicijama i naravno da su zainteresovani da dođu u malu, ali pravu fudbalsku sredinu…

E sad videćemo, kažem najvažnije je očuvati koncentraciju, sklopiti sve kockice i odabrati ono najbolje što nam je potrebno da u sezoni koja je pred nama budemo u vrhu trećeligaškog karavana – dodao je na kraju mladi stručnjak, uskoro polaznik trenerske akademije za profi licencu, Branko Savić, kome iskusnije kolege, predviđaju blistavu trenersku karijeru, obzirom na harizmu kompletne ličnosti i perspektivnog fudbalskog stručnjaka….

Oduševljen činjenicom da portal Sportinfo prati dešavanja i događaje u njegovoj karijeri, veliki fudbalski šmeker, Branko Savić, manirom pravog džetlmena i sportsmena, nije propustio priliku da pozdravi sve čitaoce portala….

Pročitajte još

cukaricki_pripreme2

Početak priprema FK Čukarički za novu sezonu u Super ligi Srbije

Šef struke Čukaričkog Aleksandar Veselinović je zajedno sa pomoćnicima obavio prvu prozivku pred početak nove ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>