31. 03. 2023.
Home / Košarka / HUMANI KOŠARKAŠI NA BAGLJAŠU
DSC_0131

HUMANI KOŠARKAŠI NA BAGLJAŠU

Na košarkaškom terenu u dvorištu O.Š. „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu, održana je zanimljiva humanitarna manifestacija u šutiranju trojki, a revijalnu utakmicu odigrale su mlade dame KK Proleter i košarkaši KK Bagljaša.

Za Proleter su nastupile Milica Ratković, Mina Milinković, Saška Kovačević, Nikolina Mihajlović, Sofija Olić, Željana Komazec, Nađa Uzelac i Magdalena Dunai, sa klupe je ekipu vodio trener Marko Marinkov,

dok su za KK Bagljaš igrali Stefan Tapavički, Dušan Simić, Ognjen Vujaković, Milan Kozlovački, Nemanja Popić, Dragan Lila, Đorđe Milin, Bogdan Mrkojević, Marko Šuput i treneri Vladimir Kurbalija i Dejan Milenković.

Utakmicu su sudili Helena Bratić i Milan Milinkov, a pobedila je naravno košarka!!!

DSC_0154

Nekoliko stotina gledalaca, među kojima je bio i mladi as Real Madrida, Dino Radončić, mladić koji je odrastao u naselju Bagljaš i trenutno se u porodičnom domu odmara od brojnih obaveza u „kraljevskom“ klubu, zabavljao je reper, gost iz Beograda, popularni Ujka Džo, koji je sjajnim tekstovima i nadahnutim emotivnim nastupom, izmamio salve aplauza.

Takmičenje u šutiranju trojki, koje je imalo humanitarni karakter, a sav prikupljeni prihod namenjen je nabavci medicinske opreme za ambulantu na Bagljašu, bilo je veoma zanimljivo, a prijavilo se preko trideset takmičara.

Zanimljivo da su trojke šutirali i sveštenici Slobodan Čestić, Petar Ilić i đakon Predrag Grubački, predednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, treneri KK Proleter Zoran Bajin i KK Bagljaš Vladimir Kurbalija, sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura, Žarko Cvetić, Strahinja Lazendić, Marko Makljenović, Milan Grujić, Jovan Vukanović, Zoran Grujić Gruja, Stefan Čubranović, Marko Vuković, Luka Aksenov, Vladimir Rajić, Uroš Manojlović, Jakša Milidragović, Pavle Popov, Andrej Krstić, Đorđe Milin, Stefan Tapavički, Dragan Počuča, profesor matematike u O.Š. „P.P.Njegoš“ Boris Hekel, Vladimir Pantoš, Dario Lukinić, Nikola Stanojev, Nemanja Popić, najmlađi učesnik, sedmogodišnji Relja Rakić i dame Magdalena Dunai, Sofija Olić, Mina Milinković, Nikolina Mihajlović, Tara Vlaisavljević, Aleksandra Uzelac i profesorica i košarkaški trener, Biljana Drinić.

Bolji od ostalih bili su Magdalena Dunai i Dario Lukinić, koji su odmerili šuterske sposobnosti u finalu i za jednu ubačenu trojku više, bolji je bio Dario Lukinić, kome je pobednički pehar uručio Aleksandar Stevanov, legenda zrenjaninske košarke i trenutno najstariji aktivni košarkaš u Evropi, sa pune 53 godine.

DSC_0274

Svi humani učesnici u šutiranju trojki dobili su specijalne diplome, kao uspomenu na zanimljivo druženje na terenu O.Š. „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu.

Pročitajte još

PSX_20230331_004237

SVETAC U VRBASU S MUKOM DO DESET U POLA S LUKOM…

Vrbas – Sveti Đorđe 76 : 88 ( 23:16, 23:25, 20:24, 10:23 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>