12. 08. 2022.
Home / Intervju / FIRMA SA MODERNOM VIZIJOM ZASNOVANA NA PORODIČNOJ TRADICIJI
Tana 8

FIRMA SA MODERNOM VIZIJOM ZASNOVANA NA PORODIČNOJ TRADICIJI

Tanasije Lovrov, uspešni zrenjaninski biznismen, nekadašnji aktivni sportista fudbaler, sada svestrani rekreativac, teniser, padelista, skijaš….

Nema većeg zadovoljstva i osećaja ostvarenosti, nego kada iz porodice preuzmete prave vrednosti, osetite impuls i ispravnom vizijom oživite porodično nasleđe, posao kojim su se bavili otac, deda….

Ovaj primer na najlepši način sledi priča o uspešnom Zrenjanincu, Tanasiju Lovrovu, nekadašnjem fudbaleru i čoveku koji je kroz sport spoznavao sopstvene vrednosti i pronašao se u porodičnom biznisu koji su još daleke 1979. godine započeli njegov otac Mića i stric Dragan.

– Posao sa proizvodnjom, tj. pravljenjem sveća, njima je bio, kako se to kaže „pod b“ imali su svoj redovan posao i uz njega krenuli sa pravljenjem sveća… Sve je to delovalo onako amaterski, više iz hobija, da se zaradi neki dinar više za džeparac, a onda sam se u „posao“ uključio ja, otvorili su se neki novi vidici i krenuo sam u biznis više nego ozbiljno, sa puno elana i želje da firmu dovedem do nivoa na kojem je danas, uz tendencije da je i dalje razvijam i usavršavam – započinje priču Tanasije Lovrov, prvi čovek kompanije Wax, koja, kako ponosno ističe, danas zauzima kompletno tržište Srbije i krči svoj put na probirljivo i zahtevno evropsko tržište.

Tana 3

– Zaista puno truda ulažemo, osim mene u kompaniji je još desetoro zaposlenih i mogu da kažem da smo organizaciono potpuno spremni da odgovorimo svim zahtevima savremene proizvodnje, ali i marketinga, koji je u ovom poslu izuzetno bitan. Od male firme, koja je radila samo jedan program, razvili smo se u kompaniju koja je sposobna da radi sve kada je proizvodnja sveća u pitanju, od onog klasičnog, do specifičnog i sve traženijeg party i mirišljavog programa. Zajedno sa svojim saradnicima, pratim sve najsavremenije svetske i evropske trendove u proizvodnji sveća, prisutni smo na sajmovima, promocijama i prezentacijama svih inovativnih stvari u ovoj oblasti. Kompanija je dobila svoj novi, savremeni prostor, maksimalno prilagođen delatnosti kojom se bavimo, a za sada jedini problem pravi nam nelojalna konkurencija tzv. „crnog tržišta“, tj. „garaža sistem“, koji nažalost još uvek postoji, ali se aktivno borimo protiv njega i u neravnopravnoj utakmici, ubedljivo vodimo – nastavlja Tanasije, glava četvoročlane porodice, u kojoj su njegove tri gracije, supruga Ivana, koja je arhitekta po zanimanju i dve ćerkice Bojana i Milana.

Tana 5 Tanasije prvi s desna na slici

Poseban segment u porodičnoj priči familije Lovrov je naravno sport, koji se uz tradiciju porodičnog posla, provlači kroz brojne generacije…

– Moj deda, pomenuti otac i stric, bavili su se sportom, mlađi brat Slavko bio je vrhunski rvač, ja sam se aktivno bavio fudbalom, a sada sam zadrti rekreativac, teniser, padelista, a ponekad sa drugarima odigram i partiju bič voleja, malog fudbala, zimi sam obavezno na skijama. Baveći se rekreativno sportom, upoznao sam puno zanimljivih ljudi, ostvario brojne poslovne kontakte i stekao prijatelje, kako se to kaže „za ceo život“.

Obožavate da sa prijateljima odigrate partiju tenisa?

– Uh to je predivan osećaj, voleo bih da je svakodnevni ritual, ali je zbog brojnih poslovnih obaveza teško tako nešto i ispuniti, pa se sve svelo na tri do četiri puta nedeljno, ali „obavezno“. Uvek su to isti ljudi, prijatelji pa je zadovoljstvo i osećaj ispunjenosti zaista prisutan. Posle tenisa, obavezan je i odlazak „na piće“, razgovori o svim aktuelnim temama i poslu naravno…

Tana 7

Padel je takođe velika opsesija?

– Padel je više od opsesije, jednostavno uđe Vam pod kožu… igramo ga i leti i zimi i iz godine u godinu sve nas je više okorelih „padelista“ koji samo ponekad naprave izlet i odigraju partiju tenisa. Ja sam u toj skupini i zaista uživam u svemu tome. Od padela smo napravili familiju, uz naravno igru, družimo se, organizujemo zajedničke porodične piknike, ručkove, a sve više u našu priču se uključuju i supruge, deca… Moje ćerke takođe vaspitavam u sportskom duhu i drago mi je što i one od malih nogu pokazuju sklonost prema sportskim aktivnostima… male su još, pa gde se jednoga dana pronađu, a ja ću biti presrećan ukoliko im sport bude u svakodnevnoj životnoj opciji, makar i kao rekreacija – iskren je Tanasije Lovrov.

Uz sport idu i putovanja?

– Trudim se da kao i u poslu, u životu, kada sam uz porodicu, što više vidim, naučim, upoznam… Još kao klinac, voleo sam da putujem, pratim sve sportske događaje i manifestacije, pa i danas pokušavam da poneko putovanje uklopim sa brojnim obavezama na poslu. Uz par prijatelja i njihovim porodicama, redovni su zajednički odlasci na letovanje i zimi na skijanje, a lepo je kada se otvori mogućnost još nekog zanimljivog putovanja… i opet taj osećaj zadovoljstva, ispunjenosti i sreće, sa početka priče – uz osmeh dodaje Tanasije Lovrov.

Tana 9

Pročitajte još

trs

Tvoje vesti iz sveta trčanja

Šta kažu stručnjaci: Zašto se budite umorni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>