09. 08. 2022.
Home / Tenis / SVETSKI ŠAMPIONAT TENISKIH VETERANA U UMAGU
13178041_1545474469081346_7740081418621452269_n

SVETSKI ŠAMPIONAT TENISKIH VETERANA U UMAGU

Dragan Gladić i Vladimir Brnić, dvojca sjajnih tenisera, branili su čast Zrenjanina, ali i Srbije na svetskom skupu teniskih veterana u Umagu “ITF Young-Seniors World Team & Individual Championships 2016.” Koji je ustvari prvenstvo sveta za igrače starije od 35 godina.

Uz brilijatnog Vanju Vidojkovića, koji je takođe bio deo reprezentacije Srbije, Gladić i Brnić, su dobrim igrama dostojno reprezentovali srpsku školu tenisa.

Umag 5 Brnić, Gladić Vidojković

– Zaista nosimo jake utiske iz Umaga. Odlična organizacija šampionata, teniseri bukvalno sa svih strana sveta i velika čast za nas – uglas ističu Dragan Gladić i Vladimir Brnić, uz napomenu da je u tri kategorije od 35, 40 i 45 godina na svetskom prvenstvu učestvovalo preko 300 tenisera, a da je u ženskoj konkurenciji bilo preko stotinu dama.

– Naravno da nije mala stvar naći se u svetskoj eliti i igrati sa velikim majstorima tenisa, koji su, baš kao i mi, osim da se takmiče, došli da se druže i uživaju u čarima predivne Istre. More, izleti koje su nam organizatori priredili, nekako su u drugi plan gurnuli samo nadmetanje i borbu za svaki poen, gem, set i meč, jer svi su se nekako opustili i lepo se družili. Mada na terenu je sve “prštalo” i igrao se zaista atomski tenis – dodaje Dragan Gladić, jedan od najboljih veteranskih reketa Vojvodine.

Umag 2 izlet u kišovoti Poreč

– Veliko iskustvo za nas dvojcu i uspeh što smo izborili “vizu” za učešće na najvećem svetskom skupu teniskih veterana. Umag je zvanično svetsko prvenstvo i skup najboljih tenisera sa svih strana sveta – dopunio je svog prijatelja Vladimir Brnić, ne skrivajući da je presrećan što je u Umagu imao priliku da izađe na megdan velikim imenima svetskog tenisa, kada su veterani u pitanju.

Umag 3 - Gladić dole levo i Brnić gore levo na žurci za sve igrače

 

Pročitajte još

FB_IMG_1653163424530

MUŠKA TENISKA LIGA U ŽITIŠTU

Teniski klub Trending iz Žitišta, nakon dva izvanredno organizovana teniska turnira, ove godine započinje realizaciju ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>