09. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / ZA OPERACIJU U RUSIJI POTREBNO 30 HILJADA EVRA
blanka 3 - Aleksandar Adamović desno sa Zoranom Stojičićem koji je u Zrenjaninu pokrenuo akciju pomoći

ZA OPERACIJU U RUSIJI POTREBNO 30 HILJADA EVRA

Humanitarna akcija koju je pokrenuo Zrenjaninac Zoran Stojičić za pomoć u saobraćajnoj nesreći, teško povređenom Aleksandru Adamoviću iz Bačke Palanke

Aleksandar Adamović, dvadesetčetvorogodišnji student iz Bačke Palanke, 2011. godine doživeo je tešku saobraćajnu nesreću, kada je motorom kojim je upravljao, udario u traktor i zadobio tešku povredu.

Godinu dana je bio u totalnoj i godinu dana u veštačkoj komi, a onda su usledile brojne rehabilitacije u Banji Rusanda u Melencima.

blanka 1 izveštaj lekara

– Upravo zbog toga Aleksandar se sa bolesnom majkom, koja brine o njemu, preselio u Elemir i njih dvoje žive u skromnom podstanarskom stanu, dok je otac, koji je takođe bolestan, u Bačkoj Palanci. Porodica je u teškoj finansijskoj siuaciji, puno je novca potrošeno na raznorazne pokušaje da se kroz rehabilitacije Aleksandru pomogne i on danas zaista jeste bolji, uspeva da malo pomera ruke, ali to je još uvek daleko od dobrog – ističe Zoran Stojičić iz Zrenjanina, koji se humano i ljudski zdao i rešio da raznim humanitarnim akcijama i animiranjem ljudi pomogne.

blanka 7 Aleksandar Adamović sa majkom

– Aleksandar je bio na pregledu u Rusiji, gde su lekari izrekli izuzetno optimistične promene da bi operacijom i ugradnjom specijalnog aparata pod kožu, mogao potpuno da se oporavi.

Za operaciju je međutim potrebno 30 hiljada evra i ovo je apel svim humanim ljudima da se uključe i pomognu – dodao je Stojičić.

Pročitajte još

WhatsApp_Image_2022-08-08_at_0944051

MLADI ORGANIZOVALI SPORTSKI DAN U HETINU

Da se i u malom selu Hetin, kod Zrenjanina nešto dešava, potvrsili su mladi stanovnici ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>