07. 08. 2020.
Home / Košarka / BRONZANI U VRANJU
vr 0 naslovna

BRONZANI U VRANJU

Košarkaši Osnovne školi “2. Oktobar” iz Zrenjanina, na školskoj Olimpijadi u Vranju, osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje, ostvarili su istorijski uspeh i odbranili čast grada Zrenjanina, na susretu najboljih sportista, učenika osnovnih škola širom Srbije.

Posle jučerašnja dva sigurna trijumfa, izabranici profesora Borka Majstorovića, danas u finalnom razigravanju sa vršnjacima iz Beograda i Čačka, nisu imali sreće, pretrpeli su dva poraza, ali igrom i pre svega borbenim pristupom, nisu razočarali.

– Fizički nismo bili ravnopravni, momci iz Beograda, koji su osvojili zlato i srebrni Čačani u svojim redovima imaju po nekoliko dečaka preko 2 metra, tako da im jednostavno visinski nismo dorasli, a kako neko u šali reče, bili smo pravi “dečiji vrtić” za dominatne protivnike.

No i pored dva poraza, ja momcima zaista nemam šta da zamerim, pokazali su volju, htenje i želju, a to što nisu uspeli korak više, nikako nije neuspeh i presrećan sam ostvarenim…. Da nam je neko, još dok smo se takmičili sa ekipama u našem okrugu, ponudio bronzu na Olimpijadi, sigurno bismo je prihvatili – u telefonskom razgovoru istakao je professor Majstorović.

vr 1

I na kraju, uz naravno čestitke košarkašima iz Zrenjanina, ovaj izveštaj ne bi imao težinu, da ne spomenemo veliki podvig Željka Andrića, koga košarkaši OŠ “2. oktobar” obožavaju zbog njegovih sjajnih i inspirativnih motivacionih govora pred svaku utakmicu. Gospodin Andrić, kao veliki košarkaški entuzijasta, u noći između srede 11. i četvrtka 12. maja , je autobusom krenuo iz Zrenjanina i u ranim jutarnjim časovima stigao u Vranje, da kao i uvek pruži podršku mladim košarkašima.

Za ovakav potez naravno “ kapa dole” i jedno veliko BRAVO!!!

Pročitajte još

1200px-Michael_Ojo_(basketball,_born_1993)_50_KK_Crvena_zvezda_EuroLeague_20191010_(1)

MAJKL ODŽO UMRO NA TRENINGU

Centar Crvene zvezde, 27-godišnji Majkl Odžo preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu, nakon što ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>