29. 03. 2020.
Home / Košarka / SUSRET NAKON 60 GODINA
Tika 3 naslovna

SUSRET NAKON 60 GODINA

Dvojca nekadašnjih košarkaša, „lancmana“ kako se to kaže i članova čuvene šampionske ekipe zrenjaninskog Proletera iz 1956. godine, profesor Lajoš Engler i Tihomir Tika Nićetin, sreli su se na promociji knjige „Zrenjaninski sport 2015“, nakon punih 60 godina.

– Gle pa i ti su tu, još si živ Tiko….. Tika harmonika – tako smo te zvali – šeretski je prokomentarisao dirljiv i emocijama nabijen susret dvojce nekadašnjih saigrača.

Tika 2

– Tika je naravno mlađi, nosio je broj 7 u timu, iako je kada smo Loci, Minja i ja već bili u zenitu, tek počinjao, ali bio je deo ekipe i veliki šarmer i komičar, zadužen za šale i anegdote, ali i odličan harmonikaš – dodao je Lala Engler.
Tihomir Tika Nićetin, danas živi u Novom Bečeju, još uvek svira harmoniku i uskoro bi u Zrenjaninu trebao da održi solistički koncert.

Tika 1

– Jako mi je drago, što sam, eto nakon ravno 60 godina sreo velikog Lajoša Englera, koji je bio pravi virtuoz igre pod obručima.Mi nešto mlađi članovi tog čuvenog šampionskog tima, „nosili smo im vodu“ kako se to kaže, ali i bili presrećni jer imamo čast da skidamo cake i učimo od takvih velikana. Tada se košarka nije igrala za novac, bili smo presrećni kada nas posle pobede odvedu na kolače sa malinama, a na utakmice smo, na primer u Novi Sad, neretko išli i biciklima.Ali ništa nam nije bilo teško, voleli smo sport i košarku – vidno uzbuđen i dirnut pričao je Tihomir Tika Nićetin….

Pročitajte još

IMG_20200306_200155

PORAZ KOŠARKAŠA PROLETERA U ZEMUNU

Zemun Proleter 87 : 69 ( 19:19, 18:18, 31:22, 19:10 ) Očajno drugo poluvreme, po ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>