15. 08. 2022.
Home / Edukacija u sportu / PROMOVISAN ZRENJANINSKI SPORT ZA 2015. GODINU
sp_sv_zr002

PROMOVISAN ZRENJANINSKI SPORT ZA 2015. GODINU

Povodom međunarodnog dana fizičke aktivnosti, danas je u Multimedijalnoj Sali gradske kuće održana promocija knjige „Zrenjaninski sport 2015“ u izdanju Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Uvodničar, generalni sekretar Sportskog saveza, Simo Salapura, predstavljajući goste, naglasio je značaj sporta u svim sferama života i istakao oreol grada sporta, koji Zrenjanin ponosno već decenijama nosi.

sp_sv_zr005

– Zrenjanin je grad pitomih ljudi, zelenila, golubova i sporta… pa neka tako i ostane – istakao je prof. Lajoš Lala Engler, legenda srpske i zrenjaninske košarke i član čuvene Proleterove šampionske petorke iz 1956. godine, kada su košarkaši iz grada na Begeju, prvi i jedini put osvojili titulu prvaka države. Ta petorka, u kojoj su pored Englera još bili Loci, Minja, Katić i Radojčić, bila je ujedno i prva petorka reprezentacije tadašnje Jugoslavije.

sp_sv_zr004

Ostali govornici na promociji svojevrsnog almanaha zrenjaninskog sporta, Duško Radišić, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Zlatana Ankić, prva dama sporta u gradu i član gradskog veća, direktor i glavni urednik lista Zrenjanin, kao i ostali koji su uzeli reč, složili su se sa konstatacijom, da grad čije su ime ponosno u svetu predstavili Vujin, Stanulov, Rnić, Bodiroga, braća Grbić, Čabarkapa, Štefanek, Piperski, Ivana Španović, kao i brojni drugi sportisti, mora i ostati sa oreolom grada sporta.

sp_sv_zr003

Gromoglasni aplauz neočekivano velikog broja prisutnih sportskih pregalaca na kraju, najlepši je izraz divljenja i poštovanja svim dosadašnjim rezultatima pomenutih velikana zrenjaninskog sporta, ali i podstrek nekim novim generacijama, koje dolaze…..

Pročitajte još

received_1412529009251720

MLADI RVAČI PROLETERA NA KAMPU U SOMBORU

Aleksandar Terzin, Marko Vasić i Stevan Kojić, rvači Proletera iz Zrenjanina, nalaze se na kampu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>