12. 12. 2018.
Home / Košarka / OBOJILE SMO “VREMEPLOV” SILNIM EMOCIJAMA I OSMEHOM
13082171_1185484628130553_768844192_n.png

OBOJILE SMO “VREMEPLOV” SILNIM EMOCIJAMA I OSMEHOM

Sjajna generacija košarkašica zrenjaninskog Proletera na okupu posle 20 godina.

Popularni kafe “Vremeplov” u Zrenjaninu “eksplodirao” je u subotu, poslednjeg aprilskog dana 2016. godine, usled snažnih i finih emocija nekadašnjih košarkašica Proletera, koje su se prvi put, nakon dvadeset godina, okupile da evociraju uspomene, na sada već daleku 1996. godinu kada su pod vođstvom trenera Dragana Božinova, osvojile srebrnu medalju na Mc Donald’s prvenstvu tadašnje Jugoslavije.

Generacija sjajnih košarkašica iz Zrenjanina, posle ispijene nostalgične kafe u pomenutom kafeu, gle simbolike, njegov naziv je baš “Vremeplov”, latila se, baš kao što su to nekada svakodnevno činile, patika i šniranja pertli i naravno osnovnog rekvizita, košarkaške lopte…

13084089_1184871751525174_135074861_n.png

– Odigrale smo utakmicu između sebe u sali zrenjaninske Gimnazije. Rezultat je naravno bio potpuno u drugom planu, ali je bilo lepih poteza i bravura “kao nekada” , a sve vreme sjajno smo se družile, evocirale uspomene, sa puno osmeha, prepričavanja anegdota i raznih dogodovština iz onih dana, kada smo pored škole, svakodnevno trenirale i bile tim, ekipa, baš kao i danas, posle toliko godina – započinje priču Dijana Karuović, nekada Naumov, uz napomenu da joj je izuzetno drago što su na susret generacije došle sve igračice i da je zajednički dogovor da se na sledeći susret ne čeka novih dvadeset godina.

– Za razliku od maturskih susreta, koji se organizuju već posle pet i deset godina, nas je neka uzbudljiva sila sudbine ponovo spojila tek posle dvadeset godina. Ali nema veze, uživale smo i zaista je bilo divno ponovo obući dres Proletera, za koji smo godinama izgarale na utakmicama, treninzima, pripremama. Zaista bila je to svojevrsna škola života, a sve sam Vam rekla ako istaknem činjenicu da je većina devojka, sada žena i majki, fakultetski obrazovana. Vedrana Bajagić, koja je u Americi završila koledž i bavi se psihologijom osoba sa smetnjama u razvoju, došla je specijalno iz Amerike na ovaj susret, Ivana Belić je sudija, moja malenkost prodekan na fakultetu – nastavlja Dijana, uz napomenu da bi isuviše prostora bilo potrebno da se navedu svi uspesi i sudbine dama koje su obeležile istoriju ŽKK Proleter.

13103397_10206225432342098_11901143538550387_n

– Eto i naš trener, sjajan čovek pre svega, večiti entuzijasta i pedagog, Dragan Božinov, živi u Baru, u Crnoj Gori i potrošio je silnu energiju da nas ponovo sve okupi. Zaista smo mu sve zahvalne na tome, kao i na činjenici da nam je uz košarkaško znanje, usadio neke životne principe, koji su nam sigurno pomogli da kasnije u životu uhvatimo svoj pravac. Sa nama je u sali Gimnazije bio i verni navijač, čuveni žongler Slavko Anđelov Slive, koji nam je uvek bio prava podrška, kao i pomoćni trener Igor, koga svi znaju po nadimku “Kukoč” – dodala je Dijana Karuović, kojoj se portal “Sportinfo” zahvaljuje na ljubaznosti da u ulozi reportera, prenese utiske sa ovog dirljivog susreta zrenjaninskih košarkašica.

Na susret sjajne generacije ŽKK Proleter, došle su Jasna Gećin, Dragana Rabota, Mirjana Ugrenović, Jelena Bajagić, Ivana Belić, Anja Novaković, Vedrana Bajagić, Smiljka Jakšić, Danijela Ledeci, Tatjana Popović, trener Dragan Božinov, zatim Danijela Grubiša, Aleksandra Popov, Ana Vujinov, Dragana Vujinov, Dijana Naumov, Danijela Đukić, Senka Stojanović i Nedeljka Dajević

Na slici stoje s sleva na desno Jasna Gećin, Dragana Rabota, MIrjana Ugrenović, Jelena Bajagić, Ivana Belić, Anja Novaković, Vedrana Bajagić, Smiljka Jakšić, Danijela Ledeci, Tatjana Popov, Dragan Božinov, naš najverniji navijač Slive, sede: Danijela Grubiša, Aleksandra Popov, Ana Vujinov, Dragana Vujinov, Dijana Naumov, Danijela Đukić, Senka Stojanović, Nedeljka Dajević, pomoćnik Božinova Igor.
Na slici stoje s sleva na desno Jasna Gećin, Dragana Rabota, MIrjana Ugrenović, Jelena Bajagić, Ivana Belić, Anja Novaković, Vedrana Bajagić, Smiljka Jakšić, Danijela Ledeci, Tatjana Popović, Dragan Božinov, naš najverniji navijač Slive, sede: Danijela Grubiša, Aleksandra Popov, Ana Vujinov, Dragana Vujinov, Dijana Naumov, Danijela Đukić, Senka Stojanović, Nedeljka Dajević, pomoćnik Božinova Igor.

Pročitajte još

IMG_7052

AJ PA PUKNI ZORO STARU MAJKU PROBUDI…PA DA VIDI KO JOJ DOLAZI…

Zasviraše trube, završi se boj. Zvona zvone, zora sviće, vraćam se rode moj…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>