27. 09. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / AUTO ŠKOLA “SAŠA PLUS”
sasa 4

AUTO ŠKOLA “SAŠA PLUS”

Auto škola “Saša Plus” nalazi se u strogom centru Zrenjanina, u Gimnazijskoj ulici broj 4. Od 1992. godine ova auto škola uspešno vrši obuku vozača za AM, A1 I B kategoriju, na novim vozilima, a svi kandidati se odlučuju da li će obuku proći na vozilima sa dizel ili benzinskim motorima.

Osnovne napomene kako do položenog vozačkog ispita i vozačke dozvole…

1. Za početak obuke potrebno je da kandidat ima 16 godina života

2. Lična karta je obavezan dokument koji obezbeđuje pravo učešća u obuci. Oni koji već imaju dozvolu AM kategorije (skuteri, mopedi) potrebno je da predaju staru (kartonsku) i izvade novu (plastičnu) dozvolu, uz koju će priložiti ličnu kartu, što je dovoljno za upis u auto školu i polaganje za B kategoriju sa nešto skraćenim postupkom.

Sasa 1

3. Kandidati najpre prolaze kroz teorijsku nastavu koja se sastoji od 40 časova u trajanju od 45 minuta, ukoliko kandidat ne poseduje nikakvu dozvolu (cena tog dela obuke je 11.200 dinara). Oni koji poseduju dozvolu AM kategorije, odslušaće samo 7 časova od po 45 minuta, po ceni od 2 hiljade dinara. Teorijsku obuku drži licencirani predavač u prostorijama auto škole “Saša Plus”, a prema informacijama iz ove renomirane auto škole, početnici mogu preći teorijski deo u proseku za oko mesec dana, ukoliko redovno dolaze na časove. Oni kandidati koji imaju prethodno stečene dozvole, obuku završavaju i za 7 dana. Ukoliko kandidat izostane sa nekog od časova, tada se obuka produžava dok sledeća grupa polaznika stigne do tematske jedinice koju je on propustio, kako bi mogao da se priključi i dopuni ono što nedostaje. Kada kandidat odsluša teorijsku nastavu, prijavljuje se za teorijski ispit koji se organizuje u unapred određenim terminima i njegova cena je 4 hiljade dinara, kažu u auto školi “Plus”.

sasa 2

4. Ukoliko kandidat položi teorijski test, prelazi lekarski pregled koji se plaća oko 3 hiljade dinara.

5. U daljem nastavku obuke pristupa se praktičnoj obuci. Cena praktične obuke je 40 hiljada dinara i traje 40 časova po 45 minuta ili 35 časova po 45 minuta, ukoliko kandidat već poseduje dozvolu AM kategorije.

6. U toku praktične obuke svaki kandidat je dužan da položi kurs iz prve pomoći koji je organizovan u prostorijama Crvenog Krsta kao dvodnevno predavanje u trajanju od 8 do 12 sati, a trećeg dana je polaganje. Cena kursa iznosi 6 hiljada dinara.

10336662_525905017521306_8709022918026723097_n

7. Kada kandidat završi svih 40 časova vožnje, položi kurs iz prve pomoći i navrši 17 godina života, stiče pravo da prijavi polaganje praktičnog ispita koji se takođe organizuje u unapred određenom terminu. Cena praktičnog ispita iznosi 4000 dinara. Cene koje su navedene, država je zakonom propisala kao minimalne i naša škola se strogo pridržava te odredbe. U slučaju da kandidat ne položi praktičan ispit iz prvog puta, može uzeti dopunski čas po ceni redovnog časa, u iznosu od 1000 dinara.

8. Kada polaznik auto škole položi praktični ispit, dobija potvrdu Auto škole koju sa zahtevom za izdavanje vozačke dozvole, fotografijama i uplaćenim taksama po ceni od 600 dinara, predaje na šalter saobraćajnog SUP-a. Tada će službenik budućem vozaču najaviti da će za sedam dana dobiti svoju vozačku dozvolu. Po dobijanju probne vozačke dozvole koja važi godinu dana, vozač je dužan da se pridržava ograničenja koja ona nosi sve dok ne napuni 18 godina. Neka od ograničenja tada prestaju da važe, a kada istekne 1 godina od dana kada je lice položilo ispit, stiče pravo da probnu dozvolu zameni za redovnu vozačku dozvolu, kada se ukidaju i sva ograničenja. Sa probnom vozačkom dozvolom nije dozvoljeno upravljati u inostranstvu!!!

Auto škola “ Saša Plus”,

Gimnazijska 4; Telefoni : 023 536 166 i 061/163-8-430

Sasa 8

Pročitajte još

vece indijske kulture i duhovnosti

U Kulturnom centru Zrenjanina do 25. septembra film “Toma” – U subotu, 25. 9. od 18h Veče indijske kulture i duhovnosti –

O programima: FILM: “TOMA” – DO 25. SEPTEMBRA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>