15. 08. 2022.
Home / Edukacija u sportu / Sportsko-edukativni karavan po naseljenim mestima
predavanje despotovac

Sportsko-edukativni karavan po naseljenim mestima

Sportski savez grada Zrenjanina, kao nosilac projekta pod nazivom  „Sportsko-edukativni karavan po naseljenim mestima“, pokušaće i ove godine da kroz razne sportske i predavačko-edukativne vidove aktivnosti, dodatno probudi svest kod nasih sugrađana iz ruralnih sredina i ukaže na značaj i neophodnost bavljenja sportskim aktivnostima, a sve u cilju prevencije i poboljšanja zdravlja, kao i permanentno stvaranje još boljih uslova za vežbanje i bavljenje sportom. Pored ove akcije u toku je i akcija besplatnog petodnevnog druženja na gradskom bazenu za decu iz seoskih mesnih zajednica pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

Sportsko-edukativni karavan 2016

U okviru sportsko-edukativnog karavana niže školski razredi učestvovali su u zabavnim poligonima, a viši razredi imali su priliki da kroz radionicu-pričaonicu sa poznatim sportistom steknu više informacija o sportu i njegovim benefitima, kao i da kroz veoma zanimljivo predavanje volontera Crvenog krsta prođu obuku u pružanja prve pomoći.

Već su održane tri prezentacije i to u : Jankovom Mostu, Mihajlovu i Banatskom Despotovcu, koje su pored izuzetne posećenosti i interesovanja, pokazale da kod naših sugrađana postoji duboka svest o značaju i uticaju sporta na ljudsko zdravlje, ali i kreativni potencijali  koji mogu da se iskoriste bez obzira na manjak prostornih resursa ili malog broja dece.

jankov most grupna

Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružaju: Grad zrenjanin, Saveti MZ, Crveni krst Zrenjanin, Savez za školski sport, Osnovne škole, Volonterska organizacija, kao i mnogobrojni  zrenjaninski sportisti.

U okviru karavana svim osnovnoškolcima urečeni su skromni pokloni u vidu rasporeda časova, a u svakoj mesnoj zajednici nagrađeni su sportski radnici – entuzijasti . Do sada su nagrađeni: Jožef Makan – Mihajlovo, Todor Nistor – Jankov Most i Saša Kaurin – Banatski Despotovac. Stručna služba saveza obavila je razgovor sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica i sportskim organizacijama i izvršila popis sportskih objekata. Karavan se nastavlja posle praznika i u ostalim mestima.

mihajlovo zajednicka

Pročitajte još

academia.edu_

“Contributing factors to change-of-direction ability in professional rugby league players” by Robert Lockie

“Contributing factors to change-of-direction ability in professional rugby league players” by Robert Lockie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>