22. 09. 2023.
Home / Edukacija u sportu / Sportsko-edukativni karavan po naseljenim mestima
predavanje despotovac

Sportsko-edukativni karavan po naseljenim mestima

Sportski savez grada Zrenjanina, kao nosilac projekta pod nazivom  „Sportsko-edukativni karavan po naseljenim mestima“, pokušaće i ove godine da kroz razne sportske i predavačko-edukativne vidove aktivnosti, dodatno probudi svest kod nasih sugrađana iz ruralnih sredina i ukaže na značaj i neophodnost bavljenja sportskim aktivnostima, a sve u cilju prevencije i poboljšanja zdravlja, kao i permanentno stvaranje još boljih uslova za vežbanje i bavljenje sportom. Pored ove akcije u toku je i akcija besplatnog petodnevnog druženja na gradskom bazenu za decu iz seoskih mesnih zajednica pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

Sportsko-edukativni karavan 2016

U okviru sportsko-edukativnog karavana niže školski razredi učestvovali su u zabavnim poligonima, a viši razredi imali su priliki da kroz radionicu-pričaonicu sa poznatim sportistom steknu više informacija o sportu i njegovim benefitima, kao i da kroz veoma zanimljivo predavanje volontera Crvenog krsta prođu obuku u pružanja prve pomoći.

Već su održane tri prezentacije i to u : Jankovom Mostu, Mihajlovu i Banatskom Despotovcu, koje su pored izuzetne posećenosti i interesovanja, pokazale da kod naših sugrađana postoji duboka svest o značaju i uticaju sporta na ljudsko zdravlje, ali i kreativni potencijali  koji mogu da se iskoriste bez obzira na manjak prostornih resursa ili malog broja dece.

jankov most grupna

Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružaju: Grad zrenjanin, Saveti MZ, Crveni krst Zrenjanin, Savez za školski sport, Osnovne škole, Volonterska organizacija, kao i mnogobrojni  zrenjaninski sportisti.

U okviru karavana svim osnovnoškolcima urečeni su skromni pokloni u vidu rasporeda časova, a u svakoj mesnoj zajednici nagrađeni su sportski radnici – entuzijasti . Do sada su nagrađeni: Jožef Makan – Mihajlovo, Todor Nistor – Jankov Most i Saša Kaurin – Banatski Despotovac. Stručna služba saveza obavila je razgovor sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica i sportskim organizacijama i izvršila popis sportskih objekata. Karavan se nastavlja posle praznika i u ostalim mestima.

mihajlovo zajednicka

Pročitajte još

academia.edu_

“The effects of judo training on anthropometric characteristics and motor abilities of primary school boys” by Radenko Matic

“The effects of judo training on anthropometric characteristics and motor abilities of primary school boys” ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>