18. 06. 2018.
Home / Svašta nešto / MALINOJI SVETSKI HIT IZ ZRENJANINA
Djusi 13

MALINOJI SVETSKI HIT IZ ZRENJANINA

Zrenjaninac Đerđ Balo od hobija i velike ljubavi prema psima, napravio biznis.

Đerđ Balo, koga u rodnom Zrenjaninu, svi znaju i oslovljavaju po nadimku Đusi, iako nekadašnji sportista i trener, optičar po zanimanju, sebe je na pravi način pronšao tek kada je veliku pasiju prema odgajanju pasa, pretvorio u biznis.

Djusi 10

– Naravno da mi izuzetno prija to što sam najzaslužniji za otkrivanje velikog talenta, fudbalskog reprezentativca Srbije Zorana Bambija Tošića, kojem sam bio prvi trener, kao i činjenica da sam zajedno sa bratom nasledio porodični optičarski zanat i radnju u centru Zrenjanina, ali tek kada sam hobi vezan sa odgajanje pasa, pretočio u biznis, ostvario sam sebe u pravom smislu te reči – započinje priču zvanični instruktor FIFA za otkrivanje mladih talentovanih fudbalera i organizovanje “otvorene, zabavne škole fudbala” u brojnim evropskim zemljama, Đerđ Balo. Nekada i sam uspešan fudbaler lokalnog kluba Radnički iz Zrenjanina, dok je radio kao fudbalski trener u orbitu je izbacio još nekoliko talentovanih fudbalera kao što su Milivojev, Cavrić, Samardžić…

Djusi 8

– Sport je sada, nekako u drugom planu, mada ja i ovaj posao odgajanja i dresure pasa, na neki način smatram sportom. Sve je počelo kao hobi, onda sam ozbiljnije pristupio odgajanju rotvajlera, pa sam otvorio vlastitu odgajivačnicu “Horus Berg”, po grčkoj mitologiji to je Bog sokola, Bog vidika, koja se nalazi na imanju prema selu Melenci, nedaleko od mog rodnog Zrenjanina, a onda sam počeo da radim sa belgijskim ovčarima, “malinojima” koji su u svetu izuzetno traženi policijski psi – nastavlja priču Đusi, uz opasku da u svom leglu ima tri svetska prvaka, koje je uspešno plasirao u Ameriku, Brazil i Egipat. Svesrdnu podršku u poslu kojim se bavi ima od supruge Dragice i svojih petnaestogodišnjih blizanaca Ivone i Viktora, koji su svakodnevno sa njim na imanju i bave se treningom i dresurom ovih izuzetno traženih pasa u svetu.

Djusi 4 porodica supruga Dragica, cerka Ivona i sin Viktor

– Ni jezik, ni daljina, hiljade i hiljade kilometara, nisu nikakva prepreka, kada se u svetu čuje za dobro leglo malinoja i odgajivačnicu koja se trudi da radi po svim važećim svetskim propisima i pravilima dresure. Tada je naravno i novac, sasvim u drugom planu, jer svi žele dobro izdresiranog psa i ne pitaju za cenu, a oni su se izuzetno dobro pokazali u antiterorističkim akcijama policije i vojske, na primer u Francuskoj, Belgiji, prilikom otkrivanja terorista – dodaje na kraju Đerđ Balo, ističući da mu novac od bilo kog posla kojim se u životu bavio, nikada nije bio primaran i da je u svemu čime se čovek bavi, najvažnija ljubav, posvećenost i energija….

Djusi 14

Pročitajte još

IMG_0060

IZRONI SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNŠTVA U SUBOTU U KARĐORĐEVOM PARKU U ZRENJANINU

Sakam ženskog preduzetništva Izroni održaće se u subotu 16.juna u 11 časova u Karađorđevom parku ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>