14. 07. 2020.
Home / Basketball Cup ZR / ALEKSA ILIĆ ODIGRAO ODLIČNO U DRESU ARMANIJA
DSC_0287

ALEKSA ILIĆ ODIGRAO ODLIČNO U DRESU ARMANIJA

Mladi Beograđanin, Aleksa Ilić, rodjen 11.maja 2000.godine, skrenuo je pažnju na sebe odličnim nastupima na zrenjaninskom internacionalnom turniru „Basketball cup 2016“ u dresu milanskog Emporio Armanija.

U prvi mah, svi su pomislili da je 202,5 cm visoki košarkaš igrač italijanske ekipe, obzirom da se odlično uklopio u sistem igre tima, a iznenađenje je bilo još veće kada je Aleksa otkrio činjenicu da je član Zemuna i da je samo za turnir u Zrenjaninu, pojačao Emporio, zajedno sa vršnjakom Dakovićem.

DSC_0315

Obožavam košarku i zaista mi je bila velika čast da nastupim na turniru koji već drugu godinu zaredom okuplja krem evropske košarke za uzrast U16. Odigrao sam tri utakmice, trudio sam se maksimalno, a verujte nije lako uklopiti se u novi tim, praktično bez ijednog treninga. Ali u svakom slučaju prijaju pohvale i drago mi je što su neki košarkaški stručnjaci izrekli pozitivne ocene o mojoj igri na turniru. Posebno sam srećan što sam baš protiv Reala, koji je osvojio turnir i odbranio tron od prošle godine, odigrao dobro, bio najbolji strelac u svojoj ekipi sa 16 poena i drugi strelac na utakmici, iza igrača Reala koji je ubacio dva poena više. Nosio sam se dostojno sa dvojcom tamnoputih centara “kraljevskog kluba, Ngalamalumeom i Aruba Alarijem, koji su na kraju proglašeni za najboljeg igrača finala i najperspektivnijeg igrača turnira, obzirom da je visoki Alari rođen 2002. godine – naglasio je za Sportinfo Aleksa Ilić, čiji je otac Dejan, inače profesor na beogradskom DIF-u, nekada bio vrhunski rukometaš.

DSC_0164

Kako je sam rekao, Aleksa je sportom počeo da se bavi u svojoj petoj godini i pune četiri trenirao je džudo. Kada je napunio devet, prebacio se na košarku i osnovno košarkaško znanje stekao u KK Partizan , gde je tri puta osvajao prvenstvo Beograda za mladje kategorije. 0d 2014. godine prelazi u KK Žarkovo, kod trenera prof.dr Nenada Trunića, a od početka ove godine član je KK Zemun, gde igra i za selekciju starijih kadeta, dečaci rođeni 1999. godine. Kao član ovog kluba, Aleksa Ilić je bio učesnik kvalifikacionog juniorskog turnira Evrolige koji se odigrao u Beogradu, a njegove zapažene igre nisu promakle ni oku selektora, pa je bio pozivan na skupove reprezentacije Srbije dve godine, a na poslednjem okupljanju bio je među 18 igrača.

DSC_0261

Aleksa Ilić je kao odličan đak završio osnovnu školu Nadežda Petrović u Beogradu, a sada je učenik prvog razreda Sportske gimnazije. Stručni štab Emporio Armanija, na čelu sa trenerom Paolom Gabiatijem, koji je insistirao da Ilić nastupi za njegovu ekipu na turniru u Zrenjaninu, izuzetno pohvalno se izrazio za igre koje je prikazao…

DSC_0289

Pročitajte još

kkbk

Prvi košarkaški klub u opštini Žitište – KK ”Karađorđevo”

Posle prvih upeha Jugoslovenske košarke (svetski prvaci 1970. godine i evropski prvaci 1973. i 1975. ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>