24. 09. 2023.
Home / Basketball Cup ZR / PRESS KONFERENCIJA POVODOM INTERNACIONALNOG KOŠARKAŠKOG TURNIRA „ZRENJANIN BASKETBALL CUP 2016“
DSC_0053

PRESS KONFERENCIJA POVODOM INTERNACIONALNOG KOŠARKAŠKOG TURNIRA „ZRENJANIN BASKETBALL CUP 2016“

Zrenjanin je od danas košarkaški grad, obzirom da će se od četvrtka 7. do subote uveče 9. aprila igrati internacionalni košarkaški turnir „Zrenjanin basketball cup 2016“ za uzrast U 16.

Real Madrid, Barselona, Fenerbahče, Darušafaha, Emporio Armani, Akademija Vašaš, beogradski Parizan i Petrovgrad, boriće se za plasman i prestiž. Podeljeni u dve grupe, a finale je predviđeno za subotu u 19. časova.

Na press konferenciji, govorili su gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, koji je napomenuo da je grad Zrenjanin otvorio svoje srce i da je ubeđen da će Zrenjaninci biti dobri domaćini, brojnim gostima koji će pohrliti u grad na obalama Begeja.

DSC_0025

Obzirom na dva vredna jubileja KK Proleter Zrenjanin, 70. godina od osnivanja i 60. godina od osvajanja prve i jedine titule prvaka SFRJ, dvojca legendarnih košarkaša iz te šampionske generacije, Lajoš Engler i Aleksandar Šaca Tornjanski, pozdravili su prisutne novinare i u emotivnim i nadahnutim pričama i anegdotama, prisetili se vremena kada su oni igrali košarku i pobeđivali svoje rivale.

DSC_0026

Književnik i autor filma „Šampioni iz 1956-te“ Zoran Slavić, naglasio je da će svi zainteresovani premijeru filma imati priliku da vide krajem aprila ove godine, dok je Bojan Milosavljević, iz agencije IMP Scholarships predstavio je trenersku kliniku za subotu 9. aprila u 15 časova, na kojoj će predavači biti profesor Marko Stojanović. Alberto Angulo, direktor svih mlađih selekcija KK Real Madrid i još nekoliko eminetnih trenerskih imena, kao i prezentaciju rada svoje agencije koja se bavi stipendijama za odlazak mladih igrača na koledže u Americi, Španiji… Sve dodatne informacije o konkursu mogu se nći na sajtu Sportinfa.

DSC_0060

Milun Vojinović, direktor operacija kompanije „Gomex“ , najavio je učešće fondacije Podrži život na zrenjaninskom turniru, dok je Snežana Oluški direktorka osnovne i srednje škole 9. maj, za decu sa smetnjama u razvoju, najavila učešće dece iz ove škole na turniru i humanitarnu utakmicu u poluvremenu finala u subotu.

DSC_0104

Na konferenciji su pomenuti brojni promoteri turnira, Žarko Čabarkapa, Ivo Nakić, Igor Rakočević, Vlado Šćepanović, Predrag Drobnjak, a predstavljen je Aleksandar Stevanov, košarkaški fenomen i legenda, koji je, iako u šestoj deceniji života, sa pune 53 godine, još uvek aktivan kao igrač i najstariji košarkaš u Evropi i na Balkanu…

DSC_0113

Pročitajte još

image_6487327

VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU

Uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca, Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>