30. 05. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / PREDSTAVA U DVE EPIZODE
Breht 6

PREDSTAVA U DVE EPIZODE

Bertolt Breht u zrenjaninskom Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”

Jednu od drama najznačajnijeg nemačkog pisca 20 veka, Bertolda Brehta, „Čovek je čovek“ u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu režira Anđelka Nikolić, kojoj u istorijskom poduhvatu za srpsku dramsku scenu, svesrdno pomažu glumci gotovo kompletnog ansambla dramske scene.

“ Način na koji je rediteljka pročitala ovo Brehtovo delo, posve je neobičan baš kao i način na koji ćemo ga predstaviti publici. Prvi put u istoriji srpskog pozorišta, predstava će biti igrana u dve epizode. S tim u vezi, premijera prve epizode zakazana je za subotu, 13. februar, premijera druge epizode je 20. februara, a obe epizode u jednom danu igraćemo 27. februara “ – poručuju glumci zrenjaninskog pozorišta.
Kroz priču o engleskoj kolonijalnoj vojsci nekada u Indiji, Breht govori o večnoj ljudskoj brutalnosti i spremnosti da se odrekne sopstvenog imena i identiteta zarad pukog opstanka, par cigara ili par flaša piva. Tako Gali Gej postaje Džeraja Džip; njegov moral istrošilo je siromaštvo, a ljudskost uništila želja da oseti moć… Da li je čovek danas drugačiji od Brehtovog ili samo možemo reći – „čovek je čovek“?
Kako vreme bude odmicalo, a ljudi nastavljali da jedni drugima budu vuci, možda se desi i povratak Džeraje Džipa..

U predstavi “Čovek je čovek” glume Ivan Đorđević, Dejan Karlečik, Stefan Juanin, Nataša Ilin, Jovan Torački, Nataša Luković, Sanja Radišić I drugi…

Breht 4

Pročitajte još

1590827532309_IMG-09ff8d4673ab6f81051fc6be5e9558a5-V

WOLF & CO…ZAGRLI LETO…PUTUJ I UŽIVAJ…!!!

Iskoristi blagodeti prijateljstva, poverenje onih koji su uvek tu da podrže, podstaknu i pomere granice… ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>