13. 12. 2018.
Home / Košarka / PIONIRI KK „SVETI ĐORĐE“ SLAVILI U PANČEVU
02 SV

PIONIRI KK „SVETI ĐORĐE“ SLAVILI U PANČEVU

KRIS KROS – SVETI ĐORĐE 72 : 94 ( 13:15, 15:31, 23:23, 21;25 )

Mladi košarkaši KK „Sveti Đorđe“ iz Žitišta, u okviru nastavka kvalitetne lige Vojvodine za pionire U 15, ostvarili su važan trijumf u derbiju kola, protiv domaće ekipe Kris Kros.

Mada su na putu do Pančeva, utakmica pomalo negostoljubivo zakazana za najraniji jutarnji termin od 10.15 časova, prošli kroz „scile i haribde“, probijali se kroz snežne namete i zaleđeni put, prioniri KK „Sveti Đorđe“ uspeli su da se izdignu iznad svih nedaća i ubedljivo savladaju domaćina, rezultatom 94 : 72. Raspoloženi Grujić, Vidaković, Đurišić, Dautović i Todor, donekle i kapiten Lončar, imali su sjajnu pomoć od momaka sa klupe Bačka, Tešića i Mejića, aRaković i Samardžić, mada su i oni imali učinak na utakmici, nisu uspeli da se upišu u listu strelaca.

Milan Grujić , osim što je bio izuzetno efikasan, odlično je asistirao i razigravao svoje saigrače, Nikola Vidaković ubacio je četiri trojke iz isto toliko pokušaja, na svom nivou kada je košgeterski učinak bio je i Đuro Dautović, uz odlično skakačko izdanje i igru pod obručem, a kontranapade su sjajno istrčavali i poentirali Marko Đurišić i Igor Todor. Uz to, treba istaći veliku borbenost svih igrača, požrtvovanu igru u odbrani i veliku želju da se pobedi protivnik.

Čejbe 2

Domaći košarkaši i pored snažnog „vetra u leđa“ koji su im problematičnim odlukama davali domaći arbitri, nisu uspevali da nadoknade veliki minus, koji je konstantno iznosio dvadesetak poena u korist gostiju. Uz to, bez obzira na ljubaznost domaćina, mora se istaći i loša organizacija utakmice, jer u sali OŠ „Miroslav Antić“ nije bilo osnovnih uslova za odigravanje prvenstvene utakmice, nije bilo glavnog semafora, niti onih koji mere 24 sekunde, konstrukcija jednog koša nije bila obezbeđena, pa se obruč baš na kojem su se zagrevali košarkaši KK „Sveti Đorđe“ konstantno ljuljao, a ono što je takođe pomalo i neozbiljno da su za zapisničkim stolom kao zapisničari i merioci vremena radili mališani od jedva desetak leta.

U međuvremenu, mada je utakmica dobrano kasnila i završila se tek koji minut pre 14 časova, nabavljen je semafor, koji doduše nije mogao da meri dužinu napada, a klinci su ostali za zapisničkim stolom, pisali, brisali, podizali table sa ličnim greškama, kako to deci tog uzrasta i dolikuje, bez koncentracije, nasumice i kako im se „ćefne“…
Na kraju je sve ispalo dobro, niko se nije preterano bunio, ali ostaje pitanje i dilema, šta da je utakmica bila neizvesnija i da se „lomila“ na jedan poen…

Zbog toga upravo i ovaj apel, komesaru i čelnicima koji vode ligu, da se malo više „uključe i zainteresuju za problematiku, jer ako se neki klubovi svojski trude da i pionirima obezbede vrhunske uslove za odigravanje utakmica, na nivou seniora, što tako nešto ne bi bilo pravilo za sve i zašto bi se nekim ekipama progledavalo kroz prste???

Čejbe 6

Pročitajte još

KSS 0 naslovna

KOŠARKAŠICE SRBIJE U GRUPI D SA RUSIJOM, BELGIJOM I BELORUSIJOM

Juče je u Skupštini grada Beograda održan žreb za Evropsko prvenstvo seniorki 2019. godine, čiji ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>