05. 08. 2020.
Home / Košarka / FILIP PAVLOVIĆ GOROSTAS UVEK NASMEJANOG LICA
Pavlović 5

FILIP PAVLOVIĆ GOROSTAS UVEK NASMEJANOG LICA

Simpatični mladić iz Novog Pazara, dvadesetosmogodišnji Filip Pavlović košarku je, nakon što je počeo da trenira u rodnom gradu igrao u kadetima i juniorima Crvene zvezde.

Seniorski staž započeo je u dresu Radničkog sa Crvenog krsta, a internacionalni karijeru gradio je u Makedoniji, nastupajući za prvoligašku ekipu KK Ovče polje, u kojoj je bio pune dve godine i onda u Slovačkoj, u ekipi BC Handlova, gde je kako sam ističe, imao fantastično iskustvo.

– Zaista sam uživao u Slovačkoj, klub je bio organizovan na vrhunskom nivou, nezaboravno iskustvo za mene, a onda sam u sezoni 2012-2013. godine došao u Zrenjanin, zaposlio se u italijanskoj kompaniji za proizvodnju ženskih čarapa i intimnog rublja Pompea. U ovoj poznatoj svetskoj firmi, eto uz igranje košarke, uspeo sam da napredujem i za tri godine koliko radim, dogurao sam do šefa pogona za farbanje čarapa i veša. Nije da se hvalisam nešto, ali lično sam veoma zadovoljan, jer uz svakodnevno provedenih 8 pa i više časova na radnom mestu, treniram i vikendom igram utakmice – ističe Filip pavlović, uz napomenu da mu je jedino žao što najviše ispaštaju njegovi u rodnom Novom Pazaru, jer tamo zaista retko stiže da ode, zbog brojnih obaveza.

Pavlović 6

– Tako se poklopilo da čim sam stigao u grad na Begeju, koji sam nekako odmah zavoleo, usledi i poziv Proletera u kojem sam igrao dve sezone, a onda je usledio prelezak u Žitište, u ekipu „Sveti Đorđe“, gde mi je zaista lepo, igramo atraktivnu košarku, družimo se van terena i što je najvažnije, ove sezone jurimo ulazak u viši rang takmičenja, Prvu B ligu Srbije – nastavlja košarkaš koji igra na poziciji visokog centra, uz iskrenu napomenu da mu je košarka velika ljubav i da bez nje ne može da zamisli svoj život.

Pavlović 1

– Zaista svojski se trudim da uklopim sport i posao. Nije lako svakodnevno raditi po 8 i više sati pa posle toga ići na trening, zatim se onako umoran i isrvpljen, vratiti kući i pripremiti za rane jutarnje časove i novi odlazak na radno mesto…i tako svaki dan… Ali kada nesto voliš i to te ispunjava onda nadješ vremena za sve. Sa četrnaest godina sam otišao od kuće putem košarke, odrekao se mnogih stvari koje su moji vršnjaci proživljavali, ali kažem nije mi žao, jer košarku zaista obožavam i čini mi se da sam sada pronašao pravi balans, zadovoljan sam u KK „Sveti Đorđe“ i prezadovoljan poslom u pomenutoj kompaniji – ističe na kraju Filip Pavlović.

Pavlović 2

Pročitajte još

FB_IMG_1595967855707

NENAD STEFANOVIĆ U STRUČNOM ŠTABU OKK BEOGRADA

Protekle sezone jedan od najuspešnijih trenera Druge košarkaške lige, Nenad Stafanović, u košarkašku orbitu gurnuo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>