12. 08. 2022.
Home / Košarka / DVA ZLATA ZA KK SVETI ĐORĐE NA TURNIRU U BEČEJU
Čejbe 6

DVA ZLATA ZA KK SVETI ĐORĐE NA TURNIRU U BEČEJU

Dva finala, dve pobede i dva zaslužena zlata za mlade košarkaše KK „Sveti Đorđe“ kadete uzrasta 16 godina i pionire, koji su godinu dana mlađi.


U prvom finalu, dečaci rođeni 2000-te godine, nakon jučerašnjih trijufa protiv NS basketa i srbobranskog Akademika, danas su bili bolji od vršnjaka iz Temišvara.

Pioniri su za razliku od starijih drugara, odigrali tri internacionalna meča i sva tri više nego ubedljivo rešili u svoju korist.

Prvo je savladana ekipa ABC Basket iz Tuzle, zatim slovenačka škola košarke SK Miklavž, koja je vlasništvo poznatog slovenačkog košarkaša Sanija Bećirevića, a onda su u finalu kapiten Lončar, Dautović, Grujić, Đurišić i ostali izabranici trenera Miroslava Kovačevića, rezultatom 51:30, savladali drugu slovenačku ekipu Kalcita iz Kamnika, mesta koje je dvadesetak kilometara udaljeno od Ljubljane.

Čejbe 3

– Kao i prethodnih godina, sjajna organizacija Turnira prijateljstva ili Festivala košarke u Bečeju, Agencije Data Sports gospodina Danijela Tamašija i dobra prilika da na delu proverimo šta smo radili na treninzima prethodnih dana, obzirom da je pauza u prvenstvenim takmičenjima.

Odigrali smo tri međunarodna meča, lepo se družili i eto osvojili dva zlata što je svakako lep uspeh za klub – zadovoljan je neposredno nakon dodele priznanja, izjavio trener Miroslav Kovačević.

– Nas nekolicina mlađih, igrali smo i za kadetsku ekipu, praktično iz utakmice smo ulazili u utakmicu, sa jednog terena išli na drugi, ali mi volimo da se nadmećemo i igramo košarku i ništa nam nije bilo teško.

Veliko je zadovoljstvo, kada se sa ovako zanimljivog i sjajno organizovanog turnira, vratite kući sa dve osvojene zlatne medalje – rekao je za „Sportinfo“ kapiten pionirske ekipe, Mirko Lončar.

Čejbe 5

Pročitajte još

SRBIJA-1

EP U18: Srbiji bronza u Izmiru!

Slovenija U18 – Srbija U18 67:70 (16:13,18:19, 20:20, 13:18)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>