15. 07. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Kako reći istinu
Zilnik

Kako reći istinu

Zrenjaninski socijalni forum organizuje premijerno prikazivanje svog novog dokumentarnog filma pod nazivom: “Svet rada u borbi protiv krupnog kapitala”. 

Nakon premijere održaće se tribina – “Kako reći istinu“. Razgovor bi trebao da otvori debatu na temu kako plasirati istinu u javnost pored blokade vlasti i zvaničnih medija. Čini se da neoliberalna vlast danas nedozvoljava da radnici govore, i zato bi dokumetarni film koji nastaje u produkciji civilnog sektora, mogao biti način za sagledavanje i viđenje stvari iz ugla one druge strane koja nema jednake šanse na javnom servisu.

Uvodnu reč će dati Miroslav Samardžić, politikolog, a o novom dokumentarnom, filmskom ostvarenju Zrenjaninskog socijalnog foruma govoriće Branislav Markuš. Na temu blokade javnog govora i o načinu plasiranja istine, govoriće začetnik crnog talasa u jugoslovenskoj kinematografiji, režiser Želimir Žilnik.

Premijera filma i tribina zakazani su za 23. Decembar 2015. godine, u 19:00 časova, u velikoj sali KUD-a “Petefi” Zrenjanin.

Pročitajte još

IMG-fd9bc06ac3959555edf4bca98c077bf8-V

WOLF & CO…EPITAF JEDNE LJUBAVI…

Bila jednom jedna priča…A u priči… Nije bilo tužnog kraja, mada je tuga, uporno sebe ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>