22. 11. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / Kako reći istinu
Zilnik

Kako reći istinu

Zrenjaninski socijalni forum organizuje premijerno prikazivanje svog novog dokumentarnog filma pod nazivom: “Svet rada u borbi protiv krupnog kapitala”. 

Nakon premijere održaće se tribina – “Kako reći istinu“. Razgovor bi trebao da otvori debatu na temu kako plasirati istinu u javnost pored blokade vlasti i zvaničnih medija. Čini se da neoliberalna vlast danas nedozvoljava da radnici govore, i zato bi dokumetarni film koji nastaje u produkciji civilnog sektora, mogao biti način za sagledavanje i viđenje stvari iz ugla one druge strane koja nema jednake šanse na javnom servisu.

Uvodnu reč će dati Miroslav Samardžić, politikolog, a o novom dokumentarnom, filmskom ostvarenju Zrenjaninskog socijalnog foruma govoriće Branislav Markuš. Na temu blokade javnog govora i o načinu plasiranja istine, govoriće začetnik crnog talasa u jugoslovenskoj kinematografiji, režiser Želimir Žilnik.

Premijera filma i tribina zakazani su za 23. Decembar 2015. godine, u 19:00 časova, u velikoj sali KUD-a “Petefi” Zrenjanin.

Pročitajte još

FB_IMG_1574424888678

KAD MAJSTOR ARMIN VOZI, UPSS ČASTI, ZAMENA ZIMSKIH GUMA KOŠTA VAS, SKORO PA NIŠTA…!!!

Neko će možda pomisliti, šta truća pisac ovih redova, ali nije nikakva šala, najoperativniji, najažurniji ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>