29. 09. 2022.
Home / Ostali sportovi / Sestre Delić sportiskinje za primer
kajak sestre delic 3

Sestre Delić sportiskinje za primer

Predsednik Opštine Nova Crnja Pera Milankov upriličio je prijem za članice kajakaškog kluba Begej iz Zrenjanina Mariju i Jovanu Delić čiji su roditelji rodom iz Tobe i Aleksandrova.

U prijatnom razgovoru sa ovim odličnim učenicama i perspektivnim kajakašicama i njihovim ocem Miodragom gospodin Milankov se upoznao sa rezultatima i osvojenim medaljama sestara Delić, kao i problemima sa kojima se susreće njihov klub, a i one same.

Nekoliko puta do sada Opština Nova Crnja je pomagala sestre Delić, a tako će biti i u narednom periodu, kada ih očekuju nastupi na regatama u zemlji i inostranstvu.

– Veoma sam srećan što sam imao priliku da upoznam sestre Delić koje su poreklom iz naše opštine – rekao je Pera Milankov, predsednik Opštine Nova Crnja – Nekoliko puta smo ih pomagali da odu na takmičenja, ovaj prijem znači da im dajemo podršku u daljem bavljenju sportom. Opština Nova Crnja ima tu anomaliju da nema vode na kojima bi se njihov sport mogao trenirati i upražnjavati, ali ulažemo dosta novca u klubove iz naše opštine, u pitanju su milionske sume za koje realno naši meštani imaju mogućnosti da se bave, ali ćemo i ubuduće pomagati Delićkama koliko god su naše mogućnosti. Živeo sam ranije u državi kada je sport imao značajniju ulogu u društvu, a to nije slučajno jer kroz sport se možete i fizički, ali i umno osnažiti, naučiti se da i u daljem životu budete borci i nikad ne odustajete.

kajak sestre delic 5

Sestre Delić su svoje školovanje započele u Zrenjaninu, a prve treninge su odradile pod nadzorom proslavljenog srpskog olimpijca Ferenca Kampamera i trenera Jožefa Juhasa u kajak klubu Begej. Na državnim i vojvođanskim prvenstvima za pet godina koliko se bave ovim sportom, kao i na regatama mlađa sestra Jovana koja je odlična učenica OŠ” Sonja Mariinković” je osvojila 84, a starija Marija koja je odličan učenik zrenjaninske Gimnazije 57 medalja.

– Kajak smo izabrale kao sport jer smo tokom treninga u prirodi – u glas kažu setre Delićke. – Ove godine završili smo sezonu veoma dobro, osvojile smo tri treća mesta na državnom prvenstvu – istakla je starija Marija i dodala – Nama je velika čast što nas je gospodin Milankov primio i što nas je Opština Nova Crnja nekoliko puta pomagala, hvala im na svemu. Želimo da naredne godine uđemo u sam vrh srpskog kajaka i da budemo još bolje zajedničkim radom i snagama.

– Ja sam u jednosedu osvojila treće mesto u konkurenciji 2001.godišta i u četvercu sa sestrom Marijom takođe sam osvojila bronzano odličje na državnom prvenstvu. Naši idoli su sestre Moldovan kao i Nataša Janjić sa kojom se često i čujemo preko društvenih mreža – rekla je mlađa Jovana i istakla da im je dugoročni plan da izbore mesto u državnom timu za OI 2020. u Tokiju.

Naredne 2016.godine sestre Delić očekuju u jednosedu i dvosedu u kadetskoj konkurenciji takmičenja na državnom prvenstvu i nekoliko regata na međunarodnoj sceni. Ukoliko pomoć lokalnih samouprava Nove Crnje i Zrenjanina bude adekvatna ove divne sportiskinje mogle bi predstavljati državu Srbiju na Olimpijskim igrama 2020.godine.

kajak sestre delic 1

izvor:

izvor:

http://www.zrfairplay.rs

Pročitajte još

PSX_20220928_160445

SEZONA OTVORENA SA PET OSVOJENIH MEDALJA NA JESENJEM KUPU U SUBOTICI

Na zanimljivom plivačkom takmičenju Jesenji kup Subotice 2022. na kojem je učestvovalo 335 plivača iz ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>