29. 01. 2023.
Home / Košarka / DAČA SJAJNO DEBITOVAO ZA EKIPU SAINT FRANCOIS
Dalibor 3

DAČA SJAJNO DEBITOVAO ZA EKIPU SAINT FRANCOIS

Dalibor Micić nastavio svoju košarkašku misiju u Gvadelupeu

Desetak dana nakon što je stigao u Gvadelupe, francusku koloniju u Karipskom moru i najveće ostrvo malog arhipelaga u Malim Antilima, najviši čovek Balkana, 228 cm visoki Zrenjaninac Dalibor Micić debitovao je za svoj novi klub, ekipu Sent Fransoa, koja se takmiči u elitnoj košarkaškoj ligi ove zemlje, a u rangu je treće košarkaške lige Francuske.

– Odigrao sam sinoć prvu utakmicu za svoj novi klub, ubedljivo smo trijumfovali protiv četvrtoplasirane ekipe na tabeli, koja je odmah ispod nas, a za nekih 20-tak minuta koliko sam proveo na parketu, ubacio sam 15 poena i ostvario 11 skokova.

Obzirom da mi je prva utakmica, trener me je malo štedeo, pa nisam baš imao očekivanu minutažu koja bi mi sigurno omogućila još bolji učinak.Ali u svakom slučaju prijaju ovacije publike, na ostvrvu sam prava atrakcija, svi koji me vide fascinirani su mojom visinom – raportirao je Dalibor iz dalekog Gvadelupea, koji je 600 kilometara udaljen od obale Južne Amerike i 600 kilometara isočno od Dominikanske Republike.

Inače, Kristifor Kolumbo je bio prvi Evropljanin koji je otkrio ovo ostrvo, 4. novembra 1493. godine i nazvao ga Gvadelupe po španskom hodočasničkom centru Santa Marija de Gvadelupe.Uprkos otporu lokalnih indijanaca, Francuzi su uspeli da koloniziju Gvadelup 1635. godine i on je i danas njihov.

– Ovde je naravno službeni jezik francuski i retko ko uopšte govori engleski, pa mi je to za sada jedini problem, ali šta ću počeo sam intenzivno da učim francuski i već vladam nekim osnovnim terminima koji su mi potrebni za moj posao, a to je košarka i košarkaški teren.Inače zaista sam sjajno dočekan, ljudi su srdačni i otvoreni, živi se lagodno, vreme je divno, svaki dan je plaža i kupanje u moru obavezni ritual – poručio je Dalibor Micić.

Dalibor 6

Pročitajte još

image_6483441_3

SVETAC AKTIVIRAO POGON MA SVETOG STEVANA

Košarkaši Svetog Đorđa, na svom parketu u dvorani osnovne škole Sveti Sava, večeras na Svetog ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>