20. 11. 2018.
Home / Kultura i život oko nas / U ŽITIŠTU PROIZVEDENA DŽINOVSKA GLAVICA KUPUSA TEŠKA 9 KILOGRAMA
Džinovska glavica kupusa

U ŽITIŠTU PROIZVEDENA DŽINOVSKA GLAVICA KUPUSA TEŠKA 9 KILOGRAMA

Odjeci tradicionalne šesnaeste po redu Kupusijade u Futogu.

Proizvođačima iz Žitišta Branislavu Tuciću i Stevici Katiću na tradicionalnoj 16. Kupusijadi u Futogu, uručena je specijalna nagrada za glavicu kupusa koja je bila ubedljivo najveća i težila je ni manje ni više, nego rekordnih  9 kilograma.

Proizvođači iz Žitišta seme kupusa su kupili od Udruženja “Futoški kupus” na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i naravno da nisu skrivali oduševljenje što je baš njihov kupus dospeo u žižu javnosti.

Ovo je čisto naš proizvod, sve smo radili po protokolu i eto u obilju velikih i teških glavica kupusa, ova džinovska od 9 kilograma je nagrađena specijalnom nagradom pa nam je zbog toga izuzetno drago.Od samo jedne glavice, kako reče naša sugrađanka, može se napraviti niz specijaliteta, kao što su slatki kupus, sarma, podvarak, flekice sa kupusom, musaka od kupusa, zatom salata sa biberom i sa alevom paprikom, ako se kupus prethodno ukiseli…- u glas su istakli Žitištani, Branislav Tucić i Stevica Katić.

Pročitajte još

Praznik_Grada_004

Sto godina slobode, u slavu herojskih predaka – Praznik grada Zrenjanina

Grad Zrenjanin obeležava danas stotu godišnjicu od oslobođenja u Prvom svetskom ratu. Praznik grada protiče ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>