05. 12. 2021.
Home / Košarka / „VEČITI“ ZA PROLETER
mali Plakat podrzimo ZKK Proleter 023

„VEČITI“ ZA PROLETER

Grad Zrenjanin i Fondacija Nataša Kovačević na zajedničkom zadatku

U cilju dalje popularizacije ženske košarke u Srbiji, koja je proteklog leta doživela zvezdane trenutke osvajanjem titule prvaka Evrope, „Fondacija Nataša Kovačević“ i Grad Zrenjanin, uz pomoć dva naša najveća kluba Crvene zvezde i Partizana, organizuju u ponedeljak 02. novembra u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu(17h), promotivnu košarkašku utakmicu između „večitih“ rivala.

Pored popularizacije ženske košarke, organizatori su odlučili da prihod sa ovog meča ide ŽKK Proleter 023 koji, kao i mnogi ženski kolektivi kod nas, teško opstaje u današnjem vremenu. Organizatori ove manifestacije se zahvaljuju KKŽ Crvena zvezda, KŽK Partizan, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću i predsedniku KS Vojvodina Darku Karanu, koji su prepoznali značaj jednog ovakvog humanitarnog meča i sa najvećim zadovoljstvom se odazvali pozivu organizatora.

Predsednica Fondacije Nataša Kovačević uputila je poziv svim ljubiteljima košarke da dodju u zrenjaninsku halu, da podrže ovu akciju i da uživaju u duelu naša dva najveća sportska brenda. Posebni poziv Nataša je uputila učenicima Osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Miroslav Kanjevac, trener KŽK Partizan: “Čast nam je da učestvujemo na jednoj istinskoj promociji košarke u Zrenjaninu i da damo svoj skromni doprinos popularizaciji ženske košarke u ovom gradu. Bez obzira što od početka prvenstva nastupamo bez kapitena Bojane Janković, čiji povratak željno očekujemo i bez obzira na izostanak još par igračica zbog povreda,,svaki susret sa Crvenom zvezdom donosi neke nezaboravne trenutke i nadam se lepoj predstavi pred zrenjaninskom publikom koja izvanredno poznaje košarku”.

Bojana Janković, kapiten Partizana: „Žao mi je što neću učestvovati kao igrač na ovom košarkaškom prazniku ali istovremeno sam srećna što će veliki broj mladih košarkašica Partizana i Crvene zvezde pokazati istinskim ljubiteljima košarke da pored rivaliteta postoji i veliko uzajamno poštovanje dva naša najveća kluba-dve sportske institucije. Ako Partizan i Crvena zvezda podstaknu i motivišu bar par devojčica više iz Zrenjanina da se bave najlešim sportom na svetu-košarkom,našoj sreći neće biti kraja. Ovakvih manifestacija bi moralo biti sve više u Srbiji jer zemlja evropskog prvaka to zaslužuje”.

Dragan Vuković, trener ŽKK Crvena zvezda: “ Kada smo od strane Fondacije Nataša Kovačević pozvani da učestvujemo na utakmici u Zrenjaninu, s oduševljenjem smo to prihvatili. Naime, u ovog godini velikih uspeha ženske košarke kod nas, treba što više da promovišemo ovaj sport. ŽKK Proleter je sjajan kolektiv koji posebnu pažnju poklanja mlađim igračicama. Imao sam prilike da ih gledam na finalnom turniru kadetkinja, koji su oni organizovali I mnogo mi se dopalo kako igraju I kako se ponašaju. Nažalost, znamo svi u kako teškoj situaciji živimo, novca nigde nema I mnogo je teško raditiu tim uslovima. Nadam se da će naša utakmica sa Partizanom privući neke ljude dobre volje da pomognu Proleter, da ima elementarne uslove za rad I takmičenja. Pozivam sve koji to mogu da to I urade”.

Aleksandra Katanić, kapiten ŽKK Crvena zvezda: “Posebno je zadovoljstvo kada nekom možete da pomognete. Mi I Partizan igraćemo za pomoć Proleteru, da ta deca, koja su samo malo mlađa od nas, dobiju adekvatne uslove da se bave košarkom. Daćemo sve od sebe na utakmici I nadam se velikom broju navijača”.

Pročitajte još

IMG_20211127_170146

SVETAC BEZ ADUTA U JOKIĆEVOM ZELENGRADU

Jocker – Sveti Đorđe 107 : 57 ( 26:18, 28:11, 29:15, 24:13 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>